Ambasadorul SUA la Kiev: Corupția este o amenințare mai mare la adresa Ucrainei decât tancurile rusești

Reforma armatei ucrainene va necesita mult timp, însă Ucraina are toate cele necesare pentru finalizarea cu succes a acestui proces, a declarat ambasadorul SUA la Kiev, Geoffrey Pyatt, într-un interviu acordat cotidianului Ukrainskaia Pravda și preluat de Unian.

'Acesta este un proiect pe termen lung. Însă, din ceea ce am văzut, din curajul pe care l-au demonstrat militarii ucraineni se poate spune cu toată încrederea că Ucraina are materialul necesar (pentru această reformă)', a constatat ambasadorul american.

Geoffrey Pyatt a dat asigurări că în această reformă Ucraina va fi ajutată atât de SUA, cât și de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). 'Însă toate acestea sunt parte a unui obiectiv mai amplu de înnoire națională', a subliniat diplomatul american.

În acest context, Geoffrey Pyatt a atenționat că 'la ora actuală nu există un mai mare pericol la adresa Ucrainei decât 'tumoarea' corupției. 'Aceste practici deja obișnuite, perpetuarea lor, constituie o amenințare mai mare la adresa Ucrainei, decât tancurile rusești din est', a subliniat diplomatul american.

În afară de aceasta, ambasadorul american a constatat că 'în prezent se spune că votul din alegerile pentru Rada Supremă a fost unul proeuropean'. 'Mi se pare mai important ca votul să fie unul pro-reformator', a spus Pyatt. Totodată, ambasadorul american și-a exprimat speranța că și premierul, și președintele Ucrainei înțeleg foarte bine importanța respectării cursului spre reforme.

'Acum nu se va putea spune că există un parlament nereformat, moștenit de la Viktor Ianukovici, care împiedică desfășurarea reformelor', a subliniat ambasadorul amintit, adăugând că acum Poroșenko are 'un mandat sigur pentru desfășurarea reformelor, există majoritate în Radă, care-i împărtășește viziunea cu privire la viitorul Ucrainei'.

În afară de aceasta, diplomatul a amintit că în ultimul timp în Ucraina au fost adoptate câteva legi importante, dar a adăugat că 'Ucraina are nevoie nu doar de legi bune'. 'Acum se pune problema transpunerii lor în viață', a conchis Pyatt.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!