Amplă manifestație antiguvernamentală la Chișinău: "Vrem țara înapoi", scandează mii de protestatari

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat duminică în piața din centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva "ilegalitaților comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar', în cadrul unui miting de protest intitulat "Marea adunare națională", la apelul platformei civice "Demnitate și Adevăr", relatează mass-media din Chișinău.

Piața Marii Adunări Naționale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit și pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii anunța că în jur de 100.000 de manifestanți s-au adunat în centrul Chișinăului, dar această cifră nu a fost confirmată și din alte surse, după cum relatează Jurnal.md.

Manifestanții scandează lozinci antiguvernamentale: 'Noi suntem poporul!', 'Demisia!', 'Jos mafia!'.

"Este cea mai mare adunare naționala de la independenta Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puțin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulți", a afirmat jurnalistul Vasile Nastase, citat de publicația menționată.

El a declarat că la încheierea acțiunii de protest, manifestanții vor cere alegeri anticipate și demisia președintelui Nicolae Timofti.De asemenea, protestatarii vor cere retragerea imunității demnitarilor pentru ca aceștia să poată compărea în fața justiției ca orice cetățean.

Concomitent, compania de telefonie mobila Unite, aparținând de Moldtelecom, organizează un concert gratuit, în aer liber, la care au fost invitate multe nume de succes din R. Moldova și străinatate, eveniment criticat drept o încercare de a submina mitingul de protest. De vineri, sub presiunea comentariilor de pe rețelele sociale, mulți artiști începând cu Ștefan Banica jr , Pavel Stratan, Pașa Parfeni etc și-au declinat participarea, care ar fi putut fi intrepretată drept un gest politic, după cum relatează Europa Liberă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar