Amplificarea activității NATO la frontierele ruse amenință nu doar Rusia, ci și pe aliații ei (Patrușev)

Creșterea activității SUA și NATO la granițele ruse 'amenință nu doar Rusia, ci și pe aliații ei', a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în timpul reuniunii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) care se desfășoară în Tadjikistan, informează agenția de presă rusă TASS.

Potrivit serviciului de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev a declarat: 'În lupta statelor pentru interesele lor, au devenit tipice 'acțiunile indirecte' — folosirea potențialului protestatar al populației, al organizațiilor radicale și extremiste, al unor frecvente campanii militare'.

În opinia lui Patrușev, 'crește agresivitatea SUA și NATO la adresa Rusiei, se amplifică potențialul lor ofensiv în imediata apropiere a granițelor ruse, ceea ce constituie o amenințare nu doar pentru noi, ci și pentru aliații noștri'.

Patrușev a declarat, de asemenea, că așa-zisa 'primăvară arabă', evenimentele din Siria și Irak, situația din Caucazul de Sud, dar și din Ucraina și din jurul ei 'demonstrează elocvent apariția de noi amenințări militare și transferarea acestora în spațiul informațional'.

Potrivit TASS, în timpul reuniunii au fost analizate 'amenințările la adresa securității naționale, regionale și internaționale din Europa de Est, Asia Centrală, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu'.

Un interes sporit a fost acordat problemelor cauzate de extinderea NATO și conflictelor regionale existente, adaugă agenția de presă rusă oficială.

Din OTSC, organizație din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI) înființată în 2002 ca un fel de contrapondere la NATO, fac parte în prezent, alături de Rusia, țări precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Totodată, autoritățile de la Moscova doresc aderarea la OTSC a 'Republicii Abhazia' și a 'Republicii Osetia de Sud', regiuni separatiste din Georgia, cărora Federația Rusa le-a recunoscut 'independența' în august 2008, în urma unui scurt conflict militar cu Tbilisi.

De asemenea, în aprilie 2013, membrele OTSC i-au acordat Serbiei statutul de 'observator' în cadrul organizației.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion