Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris

Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris

Autorităţile franceze au demarat o anchetă după dispariţia inexplicabilă a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei judiciare din Paris.

Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dispariţia drogurilor, cu o valoare de vânzare estimată la câteva milioane de euro, a fost descoperită joi şi confirmată de prefectura poliţiei din Paris, care a anunţat deschiderea unei anchete judiciare de către Parchetul parizian şi a unei anchete administrative încredinţate Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale (IGPN).

"Dacă anchetele (...) demonstrează că legea a fost încălcată" şi "că au fost comise încălcări ale regulilor deontologice, vor fi adoptate imediat sancţiuni foarte ferme", a avertizat prefectura.

Cocaina fusese confiscată la începutul lui iulie de brigada antidrog, au precizat surse apropiate anchetei. Aceasta fusese depozitată ca de obicei într-un loc securizat şi blindat, sub sigiliu. Cocaina era încă acolo la 23 iulie, potrivit acestor surse, însă joi s-a constatat că lipseşte.

Poliţia judiciară din Paris a mai fost afectată de un scandal în aprilie. Patru poliţişti ai Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI), aflată în apropiere de Brigada antidrog, au fost arestaţi sub suspiciunea că ar fi violat o femeie de naţionalitate canadiană, în vârstă de 34 de ani, chiar în sediul lor.

Doi dintre aceşti poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru viol în grup organizat şi plasaţi sub control judiciar.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

2 O doctoriţă de la SMURD Iaşi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”. „Un pacient m-a întrebat dacă a murit şi …

3 Noi reguli la vânzarea sau închirierea locuinţelor. Ce obligaţii pot fi impuse proprietarilor

4 Robert Turcescu, care s-a deconspirat în direct că a fost ofițer acoperit, revine în presă

5 Cum a ajuns "doctorul în economie" Darius Vâlcov în fața judecătorilor. "Fără acest pas, nu se finalizează pro…