Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris

Autorităţile franceze au demarat o anchetă după dispariţia inexplicabilă a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei judiciare din Paris.

Anchetă după dispariţia a peste 50 de kilograme de cocaină de la sediul poliţiei din Paris (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dispariţia drogurilor, cu o valoare de vânzare estimată la câteva milioane de euro, a fost descoperită joi şi confirmată de prefectura poliţiei din Paris, care a anunţat deschiderea unei anchete judiciare de către Parchetul parizian şi a unei anchete administrative încredinţate Inspecţiei Generale a Poliţiei Naţionale (IGPN).

"Dacă anchetele (...) demonstrează că legea a fost încălcată" şi "că au fost comise încălcări ale regulilor deontologice, vor fi adoptate imediat sancţiuni foarte ferme", a avertizat prefectura.

Cocaina fusese confiscată la începutul lui iulie de brigada antidrog, au precizat surse apropiate anchetei. Aceasta fusese depozitată ca de obicei într-un loc securizat şi blindat, sub sigiliu. Cocaina era încă acolo la 23 iulie, potrivit acestor surse, însă joi s-a constatat că lipseşte.

Poliţia judiciară din Paris a mai fost afectată de un scandal în aprilie. Patru poliţişti ai Brigăzii de căutare şi intervenţie (BRI), aflată în apropiere de Brigada antidrog, au fost arestaţi sub suspiciunea că ar fi violat o femeie de naţionalitate canadiană, în vârstă de 34 de ani, chiar în sediul lor.

Doi dintre aceşti poliţişti au fost puşi sub acuzare pentru viol în grup organizat şi plasaţi sub control judiciar.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu