Angela Merkel a plecat spre India cu un avion militar de transport, după o defecțiune la aeronava guvernamentală

Angela Merkel a plecat spre India cu un avion militar de transport, după o defecțiune la aeronava guvernamentală

Cancelarul german Angela Merkel s-a văzut nevoită să zboare duminică în India la bordul unui avion militar de transport, după ce aeronava guvernamentală a suferit o defecțiune tehnică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Berlin, informează DPA. Merkel, însoțită de o delegație formată din miniștri, oameni de afaceri și jurnaliști, urma să călătorească la bordul aeronavei 'Konrad Adenauer', un Airbus A340 modificat, care poartă numele primului cancelar al Germaniei după încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Un jurnalist al DPA care călătorea cu Merkel a transmis că întreaga delegație va zbura la bordul aeronavei 'Kurt Schumacher', un Airbus A310 care a fost botezat în onoarea fostului lider al Partidului Social-Democrat și care este folosit de obicei în misiuni ale Armatei germane (Bundeswehr). Nu este clar ce fel de defecțiune a suferit avionul guvernamental.

DPA comentează că avionului militar de transport îi lipsesc multe dintre facilitățile aeronavei guvernamentale, printre care o sală separată de ședințe pentru cancelar. Totuși, avionul urma să ajungă la timp la New Delhi. Merkel și consilierii săi au fost așezați în partea din față a avionului militar, în spatele lor au fost amplasați patru membri ai cabinetului, urmați de oamenii de afaceri și, spre coada avionului, ședeau jurnaliștii. "Nu suntem toți sub același acoperiș", a comentat un membru al delegației.

Angela Merkel începe o vizită de trei zile în India, având ca obiectiv intensificarea relațiilor comerciale și economice bilaterale, care în prezent stagnează. În afară de New Delhi, Merkel va vizita și centrul tehnologiei informaționale din India, Bangalore. Cancelarul german va avea întrevederi cu premierul indian Narendra Modi. Germania este cel mai mare partener comercial al Indiei din Uniunea Europeană și cel de-al șaptelea investitor străin în India. Relațiile bilaterale în 2014 au fost estimate la 16 miliarde euro, cu mult sub ținta de 20 de miliarde de euro stabilită de Merkel cu prilejul vizitei sale anterioare, din 2011. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...