Aproape 3.500 de refugiați au debarcat în porturile italiene într-o singură zi

Aproape 3.500 de refugiați au debarcat în porturile italiene într-o singură zi

Un număr de 3.427 de imigranți clandestini au fost recuperați sâmbătă de pe 16 ambarcațiuni din Marea Mediterană de către misiunea de patrulare maritimă a Uniunii Europene, relatează AFP. Fără a fi un record, acest bilanț este totuși unul dintre cele mai ridicate pentru o singură zi de când a pornit valul de refugiați către Europa. În alte două zile foarte încărcate, garda de coastă italiană a coordonat salvarea a 3.791 de refugiați pe 12 aprilie și a încă 2.850 în ziua următoare.

În operațiunile de sâmbătă au fost angrenate patru nave ale gărzii de coastă italiene, două ale forțelor navale italiene, două cargoboturi, două nave ale poliției de frontieră italiene, două remorchere și o navă de patrulare franceză.

Refugiații recuperați de pe mare au fost debarcați în porturile din Sicilia, un număr redus fiind transferați pe insula Lampedusa, cea mai mai apropiată de coastele Africii.

În fiecare zi în porturile italiene sosesc sute de imigranți clandestini proveniți mai ales din țările africane, dar și din Siria. Aceștia profită de lipsa unei autorități statale în Libia pentru a pleca din această țară către Europa traversând Marea Mediterană, de multe ori la bordul unor ambarcațiuni improvizate puse la dispoziție de traficanți. Starea precară a acestor nave provoacă adesea naufragii, cum a fost cel din noaptea de 18 spre 19 aprilie, soldat cu peste 800 de victime. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...