Aproape trei sferturi dintre francezi au o părere bună despre Angela Merkel

Aproape trei sferturi dintre francezi au o părere bună despre Angela Merkel

Aproape trei sferturi dintre francezi (72%) au o părere bună despre cancelarul federal german Angela Merkel, potrivit unui sondaj Ifop, publicat în Journal du dimanche, informează AFP.

Angela Merkel, care a fost realeasă recent, în mod triumfal, în fruntea Uniunii Creștin-Democrate (CDU), nu a întrunit decât 28% de opinii defavorabile într-un eșantion reprezentativ al populației franceze constituit de Ifop.

În timp ce, săptămâna trecută, cancelarul federal german a suscitat critici dure din partea clasei politice franceze după ce a calificat drept insuficiente reformele angajate de Franța, simpatiile pentru Angela Merkel par să depășească clivajele politice. Astfel, simpatizanții francezi ai partidelor de dreapta au în proporție de 95% o părere favorabilă față de Angela Merkel, cei de stânga — de 64%, iar simpatizanții Frontului Național (extrema dreaptă) — de 68%.

O largă majoritate dintre persoanele intervievate (73%) și-au exprimat regretul că politicieni francezi critică Germania cu virulență, în pofida importanței relației franco-germane.

În opinia a 64% dintre respondenți, Franța ar trebui să se "inspire din reformele puse în aplicare de Germania". În același timp, acest lucru nu-i împiedică pe 74% dintre respondenți să considere că "Germania exercită o prea mare influență asupra politicii UE".

De asemenea, 76% dintre francezi cred că Germania se confruntă la rândul său cu probleme legate de salariile mici și de sărăcie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...