Aproape trei sferturi dintre francezi au o părere bună despre Angela Merkel

Aproape trei sferturi dintre francezi au o părere bună despre Angela Merkel

Aproape trei sferturi dintre francezi (72%) au o părere bună despre cancelarul federal german Angela Merkel, potrivit unui sondaj Ifop, publicat în Journal du dimanche, informează AFP.

Angela Merkel, care a fost realeasă recent, în mod triumfal, în fruntea Uniunii Creștin-Democrate (CDU), nu a întrunit decât 28% de opinii defavorabile într-un eșantion reprezentativ al populației franceze constituit de Ifop.

În timp ce, săptămâna trecută, cancelarul federal german a suscitat critici dure din partea clasei politice franceze după ce a calificat drept insuficiente reformele angajate de Franța, simpatiile pentru Angela Merkel par să depășească clivajele politice. Astfel, simpatizanții francezi ai partidelor de dreapta au în proporție de 95% o părere favorabilă față de Angela Merkel, cei de stânga — de 64%, iar simpatizanții Frontului Național (extrema dreaptă) — de 68%.

O largă majoritate dintre persoanele intervievate (73%) și-au exprimat regretul că politicieni francezi critică Germania cu virulență, în pofida importanței relației franco-germane.

În opinia a 64% dintre respondenți, Franța ar trebui să se "inspire din reformele puse în aplicare de Germania". În același timp, acest lucru nu-i împiedică pe 74% dintre respondenți să considere că "Germania exercită o prea mare influență asupra politicii UE".

De asemenea, 76% dintre francezi cred că Germania se confruntă la rândul său cu probleme legate de salariile mici și de sărăcie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?