ATACUL ARMAT din Paris: Doi franco-algerieni, în vizorul poliţiei după atacul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo

ATACUL ARMAT din Paris: Doi franco-algerieni, în vizorul poliţiei după atacul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo

UPDATE 23.10. Cei trei suspecți de terorism au fost încercuiți la Gennevilliers, oraș situat la 20 de minute de Paris. Potrivit AFP aceștia ar fi fost arestatți, însă poliția nu confirmă reținerea lor.

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliţiei în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică.

Cei doi bărbaţi suspecţi de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, şi au revenit din Siria în vara anului trecut.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene "al 19-lea arondisment" din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc.

În perioada 2003-2005, această organizaţie ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak.

 Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite într-un atac, miercuri, la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Franţei, Francois Hollande, drept un "atentat terorist".




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...