Atacul cu cuțit din metroul londonez este considerat un "act terorist" (poliție)

Un bărbat înarmat cu un cuțit a rănit trei călători sâmbătă seară într-o stație a metroului londonez după ce ar fi strigat "Aceasta este pentru Siria", înainte ca un polițist să descarce un pistol cu electroșocuri în atacator și să-l rețină, un act considerat ca "terorist" de poliție, informează Reuters și AFP.

Poliția antiteroristă britanică a anunțat că anchetează atacul cu armă albă comis contra mai multor persoane în metroul londonez. 

"Noi considerăm aceasta ca un act terorist", a declarat responsabilul acestei unități, Counter Terrorism Command, Richard Walton, într-un comunicat.
Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane anunțase anterior că ofițerii au fost chemați pentru un incident în stația de metrou Leytonstone din estul Londrei la 19.05 GMT, unde un suspect amenința călătorii cu un cuțit după ce a înjunghiat mai multe persoane.
   
El a precizat că unul dintre ofițerii de poliție a descărcat un pistol Taser cu electroșocuri asupra suspectului, care a fost apoi arestat și dus la un spital din estul Londrei, unde a rămas sub pază.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, un bărbat a fost grav rănit și alți doi au suferit leziuni minore.
   
El nu a confirmat informațiile canalului Sky News potrivit cărora suspectul a strigat cuvintele: "Aceasta este pentru Siria" în timpul atacului. Ziarul Evening Standard din Londra a afirmat de asemenea că atacatorul a strigat "acest lucru este pentru Siria". Purtătorul de cuvânt al poliției a refuzat să comenteze informațiile cu privire la Siria, notează Reuters.

Marea Britanie este plasată sub al doilea cel mai înalt nivel de alertă "severă". Aceasta înseamnă că un atac este considerat foarte probabil potrivit autorităților, în principal datorită amenințării reprezentate de militanții Statului Islamic în Siria și Irak și încurajarea susținătorilor acestora să comită atacuri în țările lor, amintește Reuters.
   
Parlamentarii britanici au aprobat bombardarea țintelor Statului Islamic în Siria miercuri. Avioane de luptă britanice au efectuat de atunci două raiduri de bombardamente. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic