Atentate la Paris: Cinci arestări în cartierul Molenbeek din Bruxelles (primar)

Atentate la Paris: Cinci arestări în cartierul Molenbeek din Bruxelles (primar)

Cinci persoane au fost arestate sâmbătă în cartierul Molenbeek-Saint-Jean din Bruxelles, în legătură cu atentatele de vineri seară de la Paris, a afirmat duminică primarul comunei, Françoise Schepmans, transmite AFP. 'Ne putem gândi că este vorba despre o rețea', a declarat Françoise Schepmans într-o dezbatere la televiziunea publică RTBF, fără a preciza dacă arestările au avut loc simultan cu cele anunțate deja sau ulterior.

Parchetul federal, care a anunțat sâmbătă trei arestări la Molenbeek, nu a putut fi contactat imediat.

Ministrul belgian de interne, Jan Jambon, urmează să se întâlnească duminică, la Paris, de la ora locală 14.00 (13.00 GMT), cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve, pentru a discuta despre măsurile de securitate și de supraveghere a frontierelor între Franța și Belgia, instituite după atentatele de vineri, a relatat agenția Belga.

Arestările de la Molenbeek 'pot fi văzute în conexiune cu un automobil Polo închiriat în Belgia și găsit în fața (sălii de concerte) Bataclan', unde cel puțin 89 de oameni au fost uciși vineri seară, a declarat ministrul belgian al justiției, Koen Geens, la televiziunea RTBF.

'Cel care a închiriat mașina era belgian. Îl cunoaștem prin intermediul fratelui său', care era fișat de poliție, a indicat Geens.

La rândul său, procurorul Parisului, François Molins, a declarat că unul dintre autovehiculele folosite de atentatori era înmatriculat în Belgia și fusese închiriat de un francez cu reședința în Belgia.

Persoanele reținute urmau să fie audiate de un judecător de instrucție, care va decide asupra inculpării și menținerii lor în arest provizoriu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...