Atentate la Paris: Franța cere ajutorul statelor UE în Siria, Irak și Africa (ministrul apărării)

Atentate la Paris: Franța cere ajutorul statelor UE în Siria, Irak și Africa (ministrul apărării)

Franța a invocat marți pentru prima dată clauza de asistență mutuală din tratate, solicitându-le partenerilor săi ajutor militar și de alt tip în misiunile din Orientul Mijlociu și Africa după atacurile de la Paris, a declarat ministrul apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de Reuters și AFP.

El a spus că cele 28 de state UE au acceptat cererea oficială a Franței de 'ajutor și asistență' în baza tratatului UE și că se așteaptă ca toate statele să ajute rapid în diferite regiuni.

'Este în primul rând un act politic', a spus Le Drian despre decizia de a invoca articolul 42-7 din Tratatul de la Lisabona.

'Cum va funcționa acest lucru? Poate prin cooperarea cu intervenția franceză în Siria, în Irak sau susținând Franța în alte operațiuni', a afirmat el.
Acest lucru 'ne va permite în orele care urmează să avem contactele bilaterale necesare' cu fiecare dintre statele membre UE în scopul de a stabili exact ajutorul pe care fiecare este dispus să îl acorde în mod concret Franței.

'Am simțit multă emoție din partea colegilor mei', a spus ministrul după reuniunea cu omologii europeni, explicând că mulți dintre ei au luat cuvântul în franceză pentru a-și exprima susținerea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

4 Așa o fi?

5 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral