Atentate la Paris: Franța cere ajutorul statelor UE în Siria, Irak și Africa (ministrul apărării)

Atentate la Paris: Franța cere ajutorul statelor UE în Siria, Irak și Africa (ministrul apărării)

Franța a invocat marți pentru prima dată clauza de asistență mutuală din tratate, solicitându-le partenerilor săi ajutor militar și de alt tip în misiunile din Orientul Mijlociu și Africa după atacurile de la Paris, a declarat ministrul apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de Reuters și AFP.

El a spus că cele 28 de state UE au acceptat cererea oficială a Franței de 'ajutor și asistență' în baza tratatului UE și că se așteaptă ca toate statele să ajute rapid în diferite regiuni.

'Este în primul rând un act politic', a spus Le Drian despre decizia de a invoca articolul 42-7 din Tratatul de la Lisabona.

'Cum va funcționa acest lucru? Poate prin cooperarea cu intervenția franceză în Siria, în Irak sau susținând Franța în alte operațiuni', a afirmat el.
Acest lucru 'ne va permite în orele care urmează să avem contactele bilaterale necesare' cu fiecare dintre statele membre UE în scopul de a stabili exact ajutorul pe care fiecare este dispus să îl acorde în mod concret Franței.

'Am simțit multă emoție din partea colegilor mei', a spus ministrul după reuniunea cu omologii europeni, explicând că mulți dintre ei au luat cuvântul în franceză pentru a-și exprima susținerea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...