Atentate la Paris: Un pașaport sirian, găsit asupra cadavrului unuia dintre teroriști

Atentate la Paris: Un pașaport sirian, găsit asupra cadavrului unuia dintre teroriști

Forțele de securitate franceze au descoperit un pașaport sirian asupra cadavrului unuia dintre teroriștii care s-au aruncat vineri seară în aer în apropierea Stade de France, unul dintr-o serie întreagă de atentate la Paris soldate cu cel puțin 128 de morți și 250 de răniți, informează EFE și Xinhua.

În acest moment se fac verificări pertinente cu privire la identitatea teroristului pe baza acestui document, au declarat surse ale poliției la postul de televiziune francez BFMTV.

Prefectura din Paris nu a dorit să se pronunțe deocamdată cu privire la această descoperire, însă după cum a relatat în ediția sa digitală cotidianul Le Figaro, pașaportul a fost descoperit asupra cadavrului unuia dintre atentatorii kamikaze care s-a aruncat vineri seară în aer în apropiere de Stade de France, unde selecționatele de fotbal ale Franței și Germaniei disputau un meci amical.

Potrivit unei alte surse, citate de AFP, documentul de identitate a fost recuperat în timpul anchetei care a urmat carnagiului din sala de spectacole Bataclan din Paris, unde a avut loc o luare de ostatici în care și-au pierdut viața cel puțin 82 de persoane.

"Pista siriană" este una dintre ipotezele de lucru ale anchetatorilor — au declarat aceste surse — care verifică aceste elemente în colaborare cu serviciile de informații străine, îndeosebi europene.

O sursă polițienească a declarat sâmbătă pentru AFP că acești kamikaze erau aparent indivizi "radicalizați, la prima vedere, și perfect antrenați", pe care martorii i-au descris ca fiind "destul de tineri și siguri pe ei". Problema pregătirii lor militare și a unei eventuale deplasări într-o zonă de război, îndeosebi în Siria, "s-a pus rapid" în cadrul investigației, potrivit sursei din poliție, care a adăugat că este vorba de "prime elemente ale anchetei". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria