Atentate la Paris: Unul dintre autorii masacrului de la Bataclan, identificat drept Ismail Omar Mostefai

Atentate la Paris: Unul dintre autorii masacrului de la Bataclan, identificat drept Ismail Omar Mostefai

Autoritățile franceze l-au identificat drept Ismail Omar Mostefai pe unul dintre cei trei teroriști care au ucis vineri seară cel puțin 89 de oameni în sala de concerte din Bataclan (centrul Parisului), a informat presa franceză, citată de EFE.

Născut în capitala Franței și având 29 de ani, Mostefai a fost identificat după amprentele prelevate de la o bucată de deget găsită în sala de concerte. Informația a fost divulgată de deputatul și primarul orașului Chartres, Jean-Pierre Gargantas, și confirmată din surse ale ziarului Le Monde. Potrivit cotidianului francez, este posibil ca Mostefai să fi călătorit în Siria câteva luni la rând, în iarna dintre anii 2013 și 2014.

Născut în 1985 în suburbiile Parisului, în Courcouronnes, acest "tânăr cu rădăcini algeriene" avea doi frați și două surori. Mostefai fusese condamnat de nu mai puțin de opt ori pentru delicte de drept comun, între 2004 și 2010, dar nu a fost niciodată închis. Din 2010, Omar apărea în evidențele serviciilor secrete franceze ca suspect de integrism islamic, dar nu era pus sub urmărire, au declarat surse ale poliției citate duminică de postul de televiziune BFM TV.

Potrivit postului de televiziune citat, Omar frecventa des o moschee din Lucé, în departamentul Eure et Loir. Tatăl și unul dintre frații acestuia au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în arestul Direcției Antiteroriste a Poliției (SDAT) din Levallois Perret, la periferia Parisului, unde au fost interogați pentru a stabili dacă erau la curent cu activitățile lui Omar.

Locuințele celor două rude ale lui Omar, în Romilly sur Seine (Eure et Loir) și în Bondoufle (Essonne), au fost percheziționate sâmbătă. Fiind vorba de un caz de terorism, cei doi ar putea fi reținuți până la 96 de ore înainte de a fi trimiși în fața unui judecător. Fratele lui Omar, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat de bună voie la poliție, după ce a aflat că acesta era implicat în atentate. Însă, potrivit cotidianului francez Le Parisien, el s-a declarat surprins de vestea că fratele său ar fi unul dintre teroriștii din Paris. "Este o nebunie, un vis urât", ar fi declarat el polițiștilor care îl anchetau, cărora le-a mai spus că nu ținea legătura cu Omar de ani buni din cauza unor "certuri în familie", dar știa că a fost în Algeria, țara de origine a familiei Mostefai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?