Austria mobilizează 500 de militari în contextul crizei imigranților

Austria mobilizează 500 de militari în contextul crizei imigranților

Armata austriacă va desfășura peste 500 de militari pentru a ajuta autoritățile să administreze masivul aflux de imigranți veniți din Ungaria și Italia, a anunțat marți ministrul apărării de la Viena, potrivit France Presse. "Vom pune la dispoziție atâția militari de câți va fi nevoie", a declarat Gerald Klug înaintea unei reuniuni ministeriale vizând dezbaterea unor măsuri pentru a face față crizei imigranților, inclusiv mai multe efective pentru înregistrarea refugiaților.

Militarii vor ajuta la escortarea de persoane și echipamente, la construirea de adăposturi și la organizarea aprovizionării cu hrană.

Pentru moment, ei nu vor fi desfășurați la frontierele Austriei. O astfel de decizie nu va fi luată 'decât în ultimă instanță', a indicat ministrul de interne, Johanna Mikl-Leitner.

Guvernul a numit de asemenea un 'coordonator pentru imigrație' și l-a desemnat pe fostul bancher Christian Konrad pentru acest post.

Austria, extrem de afectată de această criză a imigranților din cauza frontierelor comune cu Italia și Ungaria, se confruntă cu un aflux masiv de imigranți.

Principalul său centru de refugiați, centrul de primire de la Traiskirchen, la sud de Viena, este foarte aglomerat, iar sute de persoane sunt nevoite să doarmă în aer liber din cauza acestei suprapopulări.

Guvernul federal acuză landurile că nu acționează suficient de repede în a furniza adăpost.

Numărul solicitărilor de azil în Austria a crescut în ultimele luni, peste 28.000 de astfel de cereri fiind înregistrate între ianuarie și iunie, un număr cât cel de anul trecut, iar autoritățile se așteaptă la un total de 80.000 în 2015. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro