Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

Președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a anunțat luni că nu va putea participa la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, întrucât autoritățile de la Moscova i-au refuzat viza de intrare, transmite AFP.

'Am dorit să-i aduc un omagiu lui Boris Nemțov, tuturor rușilor care gândesc ca el. Însă tocmai am aflat că autoritățile ruse nu mă vor lăsa să asist la funeraliile de la Moscova', a declarat Borusewicz. 'Aștept din partea autorităților ruse și a ambasadorului rus explicații cu privire la motivul acestei decizii luate împotriva președintelui Senatului Poloniei', a adăugat el.

Potrivit directorului Institutului polonez pentru Afaceri Internaționale, Marcin Zaborowski, autoritățile ruse au refuzat să acorde viza atât președintelui Senatului, cât și întregii delegații care urma să-l însoțească.

Conform purtătorului de cuvânt al MAE polonez, ambasadorul Rusiei la Varșovia a reacționat deja, afirmând pe contul său de Twitter că refuzul acordării vizei este un răspuns în urma sancțiunilor europene.

Boris Nemțov, un aprig opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat vineri noaptea cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, după ce cu câteva ore înainte lansase la o emisiune radiofonică un apel populației să participe la un marș împotriva liderului de la Kremlin și a implicării Rusiei în conflictul armat din Ucraina.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…