Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

Autoritățile ruse nu îi permit președintelui Senatului polonez să participe la funeraliile lui Boris Nemțov

Președintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a anunțat luni că nu va putea participa la funeraliile opozantului rus Boris Nemțov, întrucât autoritățile de la Moscova i-au refuzat viza de intrare, transmite AFP.

'Am dorit să-i aduc un omagiu lui Boris Nemțov, tuturor rușilor care gândesc ca el. Însă tocmai am aflat că autoritățile ruse nu mă vor lăsa să asist la funeraliile de la Moscova', a declarat Borusewicz. 'Aștept din partea autorităților ruse și a ambasadorului rus explicații cu privire la motivul acestei decizii luate împotriva președintelui Senatului Poloniei', a adăugat el.

Potrivit directorului Institutului polonez pentru Afaceri Internaționale, Marcin Zaborowski, autoritățile ruse au refuzat să acorde viza atât președintelui Senatului, cât și întregii delegații care urma să-l însoțească.

Conform purtătorului de cuvânt al MAE polonez, ambasadorul Rusiei la Varșovia a reacționat deja, afirmând pe contul său de Twitter că refuzul acordării vizei este un răspuns în urma sancțiunilor europene.

Boris Nemțov, un aprig opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat vineri noaptea cu focuri de armă în apropierea Kremlinului, după ce cu câteva ore înainte lansase la o emisiune radiofonică un apel populației să participe la un marș împotriva liderului de la Kremlin și a implicării Rusiei în conflictul armat din Ucraina.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății