Belgia: "Nicio legătură nu a fost stabilită în acest stadiu" între operațiunea antijihadistă și atentatele de la Paris (parchet)

"Nicio legătură nu a fost stabilită în acest stadiu" între operațiunea antijihadistă în Belgia și atentatele de la Paris, a declarat joi un procuror al parchetului federal, după ce mai multe acțiuni antiteroriste în mai multe orașe din țară s-au soldat cu uciderea a doi jihadiști, relatează AFP.

Ancheta, în cadrul căreia poliția belgiană a desfășurat o vastă operațiune împotriva unui grup care se pregătea să comită "un atac terorist de anvergură", a fost deschisă înainte de atacul de la redacția Charlie Hebdo, a precizat agenția Belga, citând surse judiciare.

"Nicio legătură nu a fost stabilită în acest stadiu cu atentatele de la Paris", a spus procurorul Eric Van Der Sijpt.

După operațiunea antiteroristă de la Verviers, în cadrul căreia doi jihadiști au fost uciși după ce au deschis focul asupra poliției și un al treilea a fost rănit și arestat, ziarul La Meuse a citat un polițist neidentificat care ar fi declarat: "Am împiedicat un (atac în stilul) Charlie Hebdo belgian".

Atacul de la 7 ianuarie de la redacția Charlie Hebdo s-a soldat cu moartea a 12 persoane și a fost cel mai sângeros atentat din istoria modernă a Franței.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…