Berlinul condamnă agresiunile sexuale comise la Koln, însă respinge orice 'instrumentalizare' ce ar viza refugiații

Guvernul german a condamnat marți cele aproximativ o sută de agresiuni sexuale comise la Koln în noaptea Sfântului Silvestru și atribuite de poliție unor bărbați de origine nord-africană, însă a respins orice fel de 'instrumentalizare' ce i-ar viza pe refugiați, informează AFP.

Cazul, care a luat amploare pe măsură ce s-au multiplicat plângerile din partea victimelor, a suscitat o puternică emoție în Germania, dat fiind o 'dimensiune nouă' a acestor acte care implică 'peste o mie de persoane' ce ar fi agresat sau i-ar fi protejat pe agresori, potrivit ministrului german al justiției, Heiko Maas.

'Este vorba de o nouă formă de criminalitate organizată' și 'va fi nevoie să analizăm, să ne gândim la mijloacele care ar trebui puse în aplicare pentru a face față situației', a subliniat Maas marți, în fața presei.

În condițiile în care martori au descris mai mulți suspecți ca fiind 'de apartenență arabă sau nord-africană', potrivit poliției, ministrul justiției a atenționat împotriva oricărei 'instrumentalizări' a acestui caz în cadrul dezbaterii privind afluxul de imigranți în Germania.

Aparențele acestor agresori 'nu trebuie să ducă la o suspiciune generală la adresa refugiaților, care, indiferent de originea lor, vin să caute protecție la noi', a întărit ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere.

Poliția germană a înregistrat deja 90 de plângeri marți dimineața, plecând de la hărțuire până la cel puțin un viol, trecând prin zeci de agresiuni sexuale și furturi, și se așteaptă să primească altele noi, a precizat un purtător de cuvânt al poliției pentru DPA.

Aceste agresiuni, atribuite unui grup de 20-30 de tineri în stare de ebrietate care își încercuiau victimele, au avut loc în special în jurul Catedralei și a gării centrale din Koln, însă poliția a semnalat de asemenea zeci de plângeri la Hamburg.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Ea este Irina Popescu, soția abuzată sexual, practicantă de yoga și membră MISA