Berlinul face apel la părțile implicate să nu saboteze summitul de la Minsk

Berlinul face apel la părțile implicate să nu saboteze summitul de la Minsk

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a făcut apel marți la diferitele părți implicate în luptele din Ucraina să nu saboteze summitul crucial prevăzut să aibă loc miercuri la Minsk, relatează AFP.

"Sper că niciunul dintre cei implicați în lupte nu vor împinge lucrurile în direcția unei explozii de violențe care să pună sub semnul îndoielii desfășurarea reuniunii de la Minsk", a declarat Frank-Walter Steinmeier în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său grec, Nikos Kotzias, de la Berlin.

"Nu ar fi prima când un act de sabotaj politic, un tir deliberat, ar reduce la neant toate speranțele de încetare a focului", a subliniat el, apreciind că situația din estul Ucrainei este "extrem de fragilă".

"Fiecare trebuie să știe că avem mâine, din nou, o mare șansă de a face un prim pas important pentru dezamorsarea conflictului și, să sperăm, de a face armele să tacă", a adăugat el. Frank-Walter Steinmeier a spus că speră că Ucraina și Rusia vor sesiza ocazia care se prezintă.

În ciuda numeroaselor eforturi diplomatice din ultimele zile, "numeroase chestiuni rămân deschise". "Nimic nu este încă câștigat, și numai desfășurarea summitului nu îi va garanta succesul", a avertizat el.

Statul major al armatei ucrainene în estul Ucrainei a fost bombardat marți pentru prima dată de la începutul războiului, în ajunul unui summit crucial de la Minsk, unde liderii german, francez, rus și ucrainean urmează să negocieze un plan de pace.

În timp ce diplomații mandatați de cele patru țări negociază un text care să se servească drept cadru pentru un plan de pace, luptele din estul Ucrainei s-au soldat cu noi victime, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…