Berlinul face apel la părțile implicate să nu saboteze summitul de la Minsk

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a făcut apel marți la diferitele părți implicate în luptele din Ucraina să nu saboteze summitul crucial prevăzut să aibă loc miercuri la Minsk, relatează AFP.

"Sper că niciunul dintre cei implicați în lupte nu vor împinge lucrurile în direcția unei explozii de violențe care să pună sub semnul îndoielii desfășurarea reuniunii de la Minsk", a declarat Frank-Walter Steinmeier în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său grec, Nikos Kotzias, de la Berlin.

"Nu ar fi prima când un act de sabotaj politic, un tir deliberat, ar reduce la neant toate speranțele de încetare a focului", a subliniat el, apreciind că situația din estul Ucrainei este "extrem de fragilă".

"Fiecare trebuie să știe că avem mâine, din nou, o mare șansă de a face un prim pas important pentru dezamorsarea conflictului și, să sperăm, de a face armele să tacă", a adăugat el. Frank-Walter Steinmeier a spus că speră că Ucraina și Rusia vor sesiza ocazia care se prezintă.

În ciuda numeroaselor eforturi diplomatice din ultimele zile, "numeroase chestiuni rămân deschise". "Nimic nu este încă câștigat, și numai desfășurarea summitului nu îi va garanta succesul", a avertizat el.

Statul major al armatei ucrainene în estul Ucrainei a fost bombardat marți pentru prima dată de la începutul războiului, în ajunul unui summit crucial de la Minsk, unde liderii german, francez, rus și ucrainean urmează să negocieze un plan de pace.

În timp ce diplomații mandatați de cele patru țări negociază un text care să se servească drept cadru pentru un plan de pace, luptele din estul Ucrainei s-au soldat cu noi victime, notează AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake