Biserică românească din Ierusalim, vandalizată cu mesaje anticreştine

Biserică românească din Ierusalim, vandalizată cu mesaje anticreştine

Cuvinte ofensatoare împotriva lui Hristos şi sintagma „Regele David pentru evrei" au apărut pe zidurile Bisericii ortodoxe române cu hramul „Sfântul Gheorghe", situată pe strada Hahoma Hashlishit din Ierusalim, în apropierea unui cartier al evreilor ultraortodocşi (haredi).

Inscripţiile au fost descoperite de membri ai lăcaşului de cult în cursul nopţii de joi spre vineri.

„Este un act de extremism", a declarat o călugăriţă româncă, sub protecţia anonimatului. Vopseaua a fost ştearsă în scurt timp de pe zidurile bisericii.

În urmă cu câteva zile, pe o clădire din centrul vechi al Ierusalimului a fost scris mesajul „Moarte arabilor", iar pe ziduri din Ierusalimul de Vest au fost desenate svastici.

În ultimele luni, coloniştii extremişti şi grupuri de extremă-dreapta au intensificat agresiunile împotriva palestinienilor, arabilor israelieni şi chiar împotriva armatei israeliene, după o serie de atacuri atribuite palestinienilor şi în contextul unor decizii controversate ale Guvernului israelian care afectează comunitatea haredi (evreii ultraortodocşi).

Episcopii catolici din zona Ierusalimului au exprimat „preocupare" în legătură cu multiplicarea actelor de vandalism ce vizează locaşuri de cult creştine înainte de vizita papei Francisc în regiune, programată în perioada 24-26 mai.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...