Boris Nemțov, comemorat la Moscova la 40 de zile de la asasinarea sa

Boris Nemțov, comemorat la Moscova la 40 de zile de la asasinarea sa

Zeci de persoane au depus marți flori în locul de pe podul de lângă Kremlin unde în urmă cu 40 de zile a fost ucis Boris Nemțov, unul din liderii opoziției ruse, relatează EFE și OpenRussia.org. Sub sloganul 'Un minut de ne-tăcere', participanții i-au adus un omagiu lui Boris Nemțov, care a fost unul dintre cei mai redutabili adversari ai președintelui Vladimir Putin.

'Dacă mergi pe jos, oprește-te un minut. Dacă ești în mașină, apasă pe claxon', i-au îndemnat organizatorii pe oamenii care au trecut pe podul cel mare de peste râul Moscova, unde în noaptea de 27 spre 28 februarie a fost asasinat cu focuri de armă, chiar în inima Moscovei, unul dintre cei mai charismatici lideri ai opoziției ruse, care se bucura de multă încredere din partea cancelariilor occidentale.

Nemțov a fost ucis cu șase focuri de armă, dintre care patru l-au nimerit în plin, în timp ce mergea pe podul peste râul Moscova, fiind însoțit de o tânără ucraineană.

Susținătorii opoziției au deplâns faptul că autoritățile nu le-au permis să organizeze marți seara un concert în memoria lui Boris Nemțov la Moscova.

În cele din urmă, concertul programat pentru marți va avea loc pe platourile de filmare ale postului de televiziune de opoziție "Dojdi".

Opoziția rusă și familia sa consideră că moartea sa are evidente motivații politice, invocând faptul că el pregătea un raport privind prezența militară rusă în estul Ucrainei.

Cinci ceceni au fost arestați și inculpați de o instanță din Moscova pentru implicare în asasinarea lui Nemțov, deși principalul suspect, Zaur Dadaev, declară acum că este nevinovat, în ciuda faptului că a pledat inițial 'vinovat'. El spune că a fost torturat pentru a-și declara vinovăția. Principala pistă a anchetatorilor ar fi cea islamistă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 București, duminică seara...