Bulgaria: Afganul împușcat la frontiera cu Turcia a fost lovit de un glonț ricoșat de la focurile de avertisment (oficial bugar)

Bulgaria: Afganul împușcat la frontiera cu Turcia a fost lovit de un glonț ricoșat de la focurile de avertisment (oficial bugar)

Refugiatul afgan împușcat de poliția bulgară de frontieră, joi seară, după ce pătrunsese ilegal pe la granița cu Turcia, a fost lovit de un glonț ricoșat de la focurile de avertisment trase de polițiști, a indicat secretarul general al Ministerului de Interne de la Sofia, Gheorghi Kostov, la postul de radio național, potrivit Reuters și Novinite. 

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 22:00, după ce o patrulă a poliției de frontieră a depistat un grup de 54 de persoane care intraseră ilegal în țară, în apropiere de Sredeț, la circa 30 km de frontiera cu Turcia, a explicat Kostov. 'Au opus rezistență în timpul arestării. Unul dintre polițiști a tras focuri de avertisment, iar unul dintre migranți a fost rănit la gât de un glonț ricoșat și a decedat ulterior la spital', a mai declarat oficialul bulgar.

El a precizat că migranții sunt de origine afgană și au vârste între 20 și 30 de ani.

Incidentul, primul de acest fel de la declanșarea afluxului de migranți, este anchetat de procuratura din Bulgaria.

După aflarea veștii, prim-ministrul Boiko Borisov a părăsit de urgență summitul de la Bruxelles, unde se discuta despre criza migranților, pentru a reveni la Sofia.

Potrivit televiziunii de stat, focurile de avertisment au fost trase în timp ce grupul de migranți se îndrepta spre un loc cunoscut drept punct de întâlnire cu traficanții.

Niciunul dintre acești migranți nu avea documente de călătorie valabile, a indicat o reprezentată a procuraturii.

Purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Boris Cheshirkov, a condamnat folosirea forței împotriva migranților și a cerut autorităților bulgare să desfășoare o anchetă transparentă și aprofundată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /