Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola

Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola

Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola, a anunţat luni seara o sursă oficială.

Camerunul şi-a închis graniţa cu Nigeria pentru a preveni răspândirea febrei Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate punctele de frontieră (aeriene, maritime, terestre) dintre Camerun şi Nigeria sunt închise. Logica noastră este că cel mai e să previi decât să lupţi", a anunţat pentru AFP ministrul camerunez al Comunicaţiilor şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Issa Tchiroma Bakary.

"Guvernul a luat această decizie în deplină cunoştinţă de cauză pentru a-şi proteja populaţia de (riscul contaminării)", a explicat Bakary.

"Măsura va fi respectată în decursul perioadei de incubaţie" a bolii, adică aproximativ 40 de zile, a precizat el.

"Dacă nu se va mai înregistra vreun caz în Nigeria, vom redeschide graniţa. De asemenea, Guvernul a decis să restrângă circulaţia cu (celelalte) ţări afectate", a adăugat el.

Niciun caz de Ebola nu a fost înregistrat până în prezent în Camerun, care are cu Nigeria aproape 2.000 de kilometri de frontieră. Virusul Ebola a provocat moartea a patru persoane în Nigeria, potrivit autorităţilor acestei ţări.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria