Canalul american Fox News a postat pe site-ul său înregistrarea video cu execuția pilotului iordanian

Canalul american Fox News a postat pe site-ul său înregistrarea video cu execuția pilotului iordanian

Canalul de televiziune american Fox News a decis să posteze pe site-ul său o înregistrare video cu execuția prin arderea de viu a pilotului iordanian Maaz al-Kassasbeh, transmite AFP.

''Aceste imagini sunt violente, crude și tulburătoare. Unii dintre dumneavoastră cu siguranță vor întoarce privirea. Credem că trebuie să vedeți asta'', a anunțat marți seară Bret Baier înainte de a difuza pe post înregistrarea video.

Baier a adăugat că difuzarea respectivei înregistrări, ce durează 22 de minute, a fost considerată de Fox News un lucru înțelept, pentru a demonstra ''realitatea terorismului islamist''.

Fox News este singurul canal TV american care a optat să posteze această înregistrare video. Publicul este avertizat prin mențiunea ''Atenție, video extrem de șocant!''.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie.

Pe înregistrare, bărbatul incendiat este îmbrăcat în haine portocalii similare celor purtate de alți ostatici uciși până acum de membri ai organizației SI după lansarea, în iulie 2014, a campaniei armate internaționale contra jihadiștilor în Siria și Irak.

Maaz al-Kassasbeh a fost capturat după prăbușirea avionului său F-16 deasupra Siriei, unde el desfășura un raid asupra pozițiilor SI, în cadrul coaliției internaționale antijihadiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

2 Așa o fi?

3 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

4 Două femei, una frumoasă, una...

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina