Ce au ales americanii: Un fost deţinut, o expertă în castrarea porcilor şi un participant la concursul

Ce au ales americanii: Un fost deţinut, o expertă în castrarea porcilor şi un participant la concursul

Alegerile legislative americane au dat loc marţi unor competiţii insolite, la care au participat, între alţii, un fost aspirant la glorie în lumea muzicii, un fost deţinut şi o expertă în castrarea porcilor.

GRATII: Guvernatorul Louisianei timp de patru mandate, Edwin Edwards, în vârstă de 85 de ani, a petrecut opt ani în spatele gratiilor pentru escrocherie. Acest lucru nu l-a împiedicat să revină, în mod surprinzător, şi să fie ales în Camera Reprezentanţilor.

SUPERFEMEI: Fostul senator republican din Massachusetts Scott Brown credea că pleacă cu dreptul candidând în New Hampshire. Manevra nu i-a ieşit, dar a generat o premieră: a fost învins de două ori candidând pentru Senat de către femei, Elizabeth Warren în Massachusetts în 2013 şi Jeanne Shaheen - marţi.

BALCON: Republicanul Mike Grimm, care a ameninţat un jurnalist că-l va arunca de la balcon atunci când acesta l-a întrebat despre inculpări pentru fraudă fiscală, şi-a păstrat mandatul în Camera Reprezentanţilor.

VEDETĂ: Clay Aiken, un candidat înfrânt în 2003 în emisiunea "American Idol" şi care aspiră la glorie în lumea muzicii, a pierdut şi în politică. Democratul a fost învins de republicana Renee Ellmers, realeasă în Camera Reprezentanţilor.

ŞORICI: Republicana Joni Ernst a devenit cunoscută după ce a promis că se va duce să "taie în grăsime" la Washington. Cea care a învăţat în tinereţe, la ţară, să castreze porci, a devenit senatoare din Iowa.

CU RÂNDUL: Republicanul Frank Guinta şi democrata Carol Shea-Porter au făcut schimb de locuri. El a obţinut marţi mandatul de reprezentant al New Hampshire, pe care titulara în exerciţiu i l-a luat anterior.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...