Cel mai tânăr condamnat pentru crimă din istoria justiției americane, pus în libertate

Cel mai tânăr condamnat pentru crimă din istoria justiției americane, pus în libertate

Bărbatul care a fost cel mai tânăr condamnat pentru crimă în SUA, la numai 12 ani, a fost eliberat marți din închisoare după 16 ani petrecuți în spatele gratiilor pentru uciderea partenerei tatălui său, relatează Reuters și AFP.

Curtis Jones, a cărui eliberare a fost anunțată de purtătoarea de cuvânt a închisorii din Florida în care era deținut, este astăzi în vârstă de 29 de ani și a fost condamnat în 1999 alături de sora sa, în vârstă de 13 ani.

Cei doi au fost judecați ca adulți, chiar după ce serviciile sociale au găsit dovezi privind comiterea unor abuzuri sexuale. Ei au fost condamnați la 18 ani de închisoare pentru uciderea partenerei tatălui lor, Sonya Nicole Speights.

La momentul crimei, anchetatorii au ajuns la concluzia că ar fi ucis victima din gelozie, dar documente recente indică faptul că au fost abuzați sexual de un al membru adult al familiei lor.

Disperați de lipsa de reacție și de susținere a tatălui lor și a partenerei lui, cei doi minori ar fi plănuit să-i omoare pe amândoi și apoi pe acela care îi agresase sexual. După ce au împușcat-o mortal pe Sonya Speights, cei doi s-au speriat și s-au ascuns, fiind arestați de poliție a doua zi.

Curtis Jones a fost eliberat marți dimineață din închisoarea din Florida în care era deținut, iar sora lui urmează să fie eliberată sâmbătă.

Potrivit media locale, Curtis Jones a devenit preot în închisoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”