Cel puţin 12 morţi în urma unor manifestaţii prokurde în Turcia

Cel puţin 12 morţi în urma unor manifestaţii prokurde în Turcia

Cel puţin 12 persoane au murit marţi, în urma unor manifestaţii prokurde violente din Turcia, organizate pentru a denunţa refuzul Guvernului de la Ankara de a interveni militar împotriva jihadiştilor care vor să ocupe oraşul sirian Kobane, anunţă presa turcă.

Mai multe persoane au fost rănite în cursul acestor confruntări, care au provocat pagube materiale semnnificative în mai multe oraşe ale ţării, precizează presa din Turcia.

Cinci persoane au murit la Diyarbakir, "capitala" kurdă a Turciei, trei şi-au pierdut viaţa la Mardin, două la Siirt, una a murit la Batman şi una la Mus, toate aceste localităţi fiind situate în sud-estul ţării.

Alte incidente s-au produs în oraşele mari ale ţării, în special la Istanbul şi Ankara, unde poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii prokurzi.

Aproximativ 400 de oameni au murit, în ultimele trei săptămâni, în luptele din jurul oraşului Kobane, iar aproximativ 160.000 de sirieni au părăsit zona.

În ultimele zile, grupul terorist Stat Islamic a ocupat trei cartiere ale oraşului sirian kurd Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.

Statele Unite, care au apreciat că bătălia de la Kobane este "terifiantă", au efectuat raiduri aeriene, marţi după-amiază, împotriva poziţiilor grupului terorist Stat Islamic (SI) din oraşul sirian Kobane.

La rândul său, emisarul special al ONU în Siria a îndemnat comunitatea internaţională să acţioneze imediat pentru apărarea oraşului sirian Kobane, care ar putea cădea în mâinile grupului Stat Islamic.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa