Cel puţin patru morţi în sudul Franţei, afectat de inundaţii

Cel puţin patru morţi în sudul Franţei, afectat de inundaţii

Intemperiile din sudul Franţei au provocat moartea a patru persoane, între care o mamă şi fiul său, a căror maşină a fost luată de ape, un al doilea copil fiind dat dispărut, au anunţat sâmbătă serviciile de salvare.

În Gard (sud), o mamă şi fiul său în vârstă de patru ani au murit înecaţi, în timp ce un al doilea copil în vârstă de un an este dat dispărut. Şansele de a fi găsit în viaţă sunt "mici", potrivit serviciilor de salvare.

Un cuplu şi cei doi copii ai săi au încercat să traverseze cu maşina un pod aflat sub ape din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut în zonă.

Vehiculul "a căzut opt metri mai jos şi a fost luat de valuri", a anunţat secretarul general al prefecturii Gard, Denis Olagnon.

Martori la producerea dramei şi membri ai serviciilor de salvare au reuşit să-l ajute pe tatăl familiei, care a fost spitalizat şi este în stare de şoc. Dar persoanele prezente au asistat, neputincioase, la dispariţia maşinii, care a fost dusă de un curent.

"Vehiculul a fost localizat în aval de pod. Trupurile neînsufleţite aparţinând mamei şi unuia dintre cei doi copii au fost găsite", a precizat prefectura.

Căutările continuă în vederea găsirii celui mai mic dintre cei doi copii.

Mai la nord, un alt vehicul a fost luat de ape în circumstanţe similare, un accident soldat cu un mort, în bărbat în jur de 50 de ani al cărui trup neînsufleţit a fost găsit în vehicul, la 150 de metri în aval de podul pe care îl traversa deşi se afla sub ape, potrivit prefecturii.

La Lozère, un pensionar a murit vineri seara în timp ce circula cu maşina pe un drum montan afectat de scurgeri de pe versanţi. Trupul neînsufleţit al victimei şi maşina acesteia au fost găsite sâmbătă dimineaţa.

Sud-estul Franţei, în special departamentele Gard şi Hérault, a fost afectat de multiple episoade de vreme rea în această toamnă, cauzate, potrivit experţilor, de temperaturile anormal de calde din zona Mării Mediterane. Primul episod de vreme rea, în perioada 17-18 septembrie, s-a soldat cu moartea a şase persoane.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?