Cerşetoare româncă, atacată cu pietre de către tineri în nordul capitalei suedeze Stockholm

Cerşetoare româncă, atacată cu pietre de către tineri în nordul capitalei suedeze Stockholm

Poliţia suedeză investighează o presupusă agresiune asupra unei femei în vârstă de 59 de ani care cerşea lângă un mall într-o suburbie a capitalei, Stockholm, relatează site-ul TheLocal.se.

Cerşetoare româncă, atacată cu pietre de către tineri în nordul capitalei suedeze Stockholm (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit site-ului TheLocal.se, Ileana Stănescu se afla marţi seara în exteriorul mallului Kista Galleria, în nordul Stockholmului, unde a venit un grup de aproximativ 25 de tineri. Ea a declarat pentru postul Sveriges Radio (SR) că tinerii au lovit-o, după care s-au dus să ia pietre. "Aveau şi spray-uri. Nimeni nu m-a ajutat. Cine să mă ajute la ora opt-nouă seara?", a declarat Stănescu.

Un bărbat a sărit, totuşi, în ajutorul femeii. "Erau 20-25 de persoane, strada era plină de tineri. Aruncau cu pietre, doze şi peturi în direcţia femeii", a declarat Ahmed Amer pentru SR. El a adăugat că a încercat să stea de vorbă cu tinerii, dar că erau prea mulţi ca să îl asculte.

Până la urmă, un paznic a ajutat-o pe Stănescu să se adăpostească.

Poliţia a ajuns după atac. "Ne aflam acolo de mult timp, mai mult de o oră, dar nu am primit asemenea detalii, ci doar că s-a produs o oarecare dezordine", a declarat un poliţist local, Jörgen Karlsson, pentru agenţia TT. El a spus că femeia a fost condusă la spital, dar că poliţia nu a fost informată de ce.

Un voluntar suedez, Bienvenido Flores, care militează pentru drepturile imigranţilor UE la Stockholm, a ajutat-o pe Stănescu să raporteze incidentul în mod oficial la poliţie. El a declarat că grupul de tineri a "hărţuit" un grup de până la 50 de români care cerşea bani în zona Kista.

"Femeia care a fost agresată mi-a spus că poliţia a dat mâna cu aceşti copii şi că nu a ajutat-o" a declarat Bienvenido pentru presa locală. "Ea se aştepta ca poliţia să-i aresteze sau să-i interogheze, însă au dat mâna ca şi cum ar fi fost cei mai buni prieteni", a adăugat el.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…