China: 15 morți și 14 răniți într-un atac terorist în regiunea Xinjiang (presă)

China: 15 morți și 14 răniți într-un atac terorist în regiunea Xinjiang (presă)

Cincisprezece persoane au fost ucise și alte 14 rănite într-un "atac terorist" în regiunea chineză majoritatea musulmană Xinjiang, a anunțată sâmbătă agenția de presă oficială Xinhua, preluată de AFP și Reuters.

Potrivit televiziunii de stat CCTV, un "grup de teroriști" a atacat vineri civili în regiunea Shache, provocând moartea a patru persoane și rănirea altor 14. Un număr de 11 "teroriști" au fost împușcați mortal în cursul violențelor.

Vineri, în jurul orei 13.30 (05.30 GMT), atacatorii au aruncat dispozitive explozibile și au atacat cu arme albe trecătorii de pe o arteră comercială, relatează Xinhua.

Un număr de 11 atacatori au fost uciși de polițiști aflați în patrulare în cartier, potrivit sursei citate.

Poliția a descoperit la fața locului explozibili, cuțite și topoare. Răniții au fost evacuați spre spitale, a precizat agenția de presă chineză.

Districtul Shache sau Yarkand în limba uigură a fost teatrul unor confruntări de mare violență în iulie, chiar înainte de sfârșitul Ramadanului.

Regiunea Xinjiang este zguduită periodic de violențe din cauza puternicelor tensiuni între etnia Han, majoritară în China, și uiguri, musulmani turcofoni. Autoritățile îi acuză pe militanții uiguri de "terorism", în timp ce aceștia se declară victime ale discriminării administrației regiunii, unde tot mai mulți chinezi de etnie Han sunt aduși din restul țării, notează AFP.

Experții și grupurile de apărare a drepturilor omului estimează că politica represivă a Beijingului față de cultura și religia uigurilor alimentează tensiunile cu Beijingul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale