China: CUTREMUR cu magnitudinea 6,4 în regiunea Xinjiang; cel puțin trei morți

China: CUTREMUR cu magnitudinea 6,4 în regiunea Xinjiang; cel puțin trei morți

Risc Seismic

Un seism cu magnitudinea 6,4 grade a avut loc vineri în regiunea Xinjiang din vestul Chinei, a anunțat Institutul American de Geofizică (USGS), cutremur soldat cu cel puțin trei morți, potrivit autorităților locale, informează AFP.

Seismul s-a produs la ora locală 9:07 (1:07 GMT), la o distanță de 164 de kilometri nord-vest de orașul Hotan și 131 de kilometri sud-est de Shache — localitate cunoscută în limba uigură sub numele de Yarkand — și la o adâncime de 20 de kilometri, a precizat USGS.

Inițial, institutul american a anunțat producerea unui seism cu magnitudinea 6,1, însă apoi a revizuit în creștere estimarea sa.

Cutremurul s-a produs în apropiere de deșertul Taklamakan, vastă întindere nepopulată. În ceea ce privește autoritățile chineze, acestea au anunțat producerea unui seism cu magnitudinea 6,5.

Cel puțin trei persoane au murit în urma seismului în districtul Pishan, unde s-a aflat epicentrul, a anunțat Biroul pentru seisme al guvernului regional.

Acest district, cu o denstitate a populației foarte scăzută, numără 258.000 de locuitori, dintre care marea majoritate uiguri, musulmani turcofoni.

De asemenea, potrivit autorităților regionale, seismul a avut patru replici cu o magnitudine mai mare de 4 grade.

Cutremure au loc frecvent în China, în special în provinciile Yunnan și Sichuan, regiuni muntoase situate în sud-vestul țării. În urma seismului produs în august 2014 în provincia Yunnan, cu o magnitudine de 6,1 grade, au murit 600 de oameni. În provincia Sichuan, una dintre cele mai populate din China, a avut loc un seism devastator în mai 2008, cu magnitudinea de 7,9 și soldat cu peste 80.000 de morți sau persoane date dispărute. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”