China își va apăra suveranitatea teritorială, afirmă președintele Xi Jinping

Președintele chinez, Xi Jinping, a declarat că țara sa, care are diferende maritime cu mai multe state vecine, își va apăra suveranitatea teritorială, a anunțat Xinhua citată de AFP.

'Trebuie să apărăm cu fermitate suveranitatea teritorială, drepturile și interesele maritime și unitatea națională', a Chinei, a declarat președintele chinez. Acesta s-a dresat în cursul unei reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) consacrată afacerilor externe și care a avut loc vineri și sâmbătă.

Relațiile cu Japonia sunt tensionate din cauza preluării de către Tokyo, în toamna anului 2012, a trei insule Senkaku din Marea Chinei de Est. Aceste teritorii sunt de mult timp administrate de Japonia, dar sunt revendicate de Beijing sub numele de Diaoyu.

În Marea Chinei Meridionale, Beijingul își dispută cu mai multe țări din Asia de Sud-Est arhipelagul Spratleys. China, dar de asemenea insula Taiwan, Filipinele, Malaezia, Sultanatul Brunei și Vietnamul își dispută suveranitatea asupra acestui arhipelag.

Președintele chinez a declarat că țara sa va 'administra corect disputele teritoriale și cele asupra insulelor' și a asigurat de asemenea că Beijingul dorește 'dezvoltarea pașnică' și 'se opune' utilizării deliberate a forței sau amenințării'.

SUA, Australia și Japonia au lansat un apel la soluționarea pașnică a diferendelor maritime în timp ce președintele american Barack Obama a avertizat împotriva riscurilor de escaladare a acestor conflicte.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume