China: Șapte morți și cel puțin 50 de răniți în explozii ale unor colete capcană în locuri publice

China: Șapte morți și cel puțin 50 de răniți în explozii ale unor colete capcană în locuri publice

Șapte persoane au fost ucise și cel puțin 50 au fost rănite miercuri în sudul Chinei, în explozii ale unor colete capcană în locuri publice, a informat presa chineză, relatează AFP. Exploziile, survenite în districtul Liucheng din regiunea Guangxi, s-au produs în 13 locații diferite, între care o închisoare, o piață, un magazin, o gară și un spital, potrivit ziarului local Nanguo Zao Bao.

Deflagrațiile au fost provocate de materiale explozive ascunse în colete transportate de firme de curierat, a declarat un oficial al poliției locale, citat de televiziunea CCTV.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat mai multe clădiri de șase etaje pe jumătate prăbușite sau cu fațadele distruse, străzi pline de moloz, mașini răsturnate și persoane pline de sânge pe tărgi, mărturii ale violenței exploziilor.

'Poliția a stabilit deja că este vorba despre un act criminal', a afirmat agenția oficială de știri Xinhua, precizând că anchetatorii au identificat un suspect, un bărbat în vârstă de 33 de ani, dintr-un oraș din districtul Liucheng.

În același timp, forțele de ordine au fost alertate în legătură cu aproximativ alte 60 de pachete suspecte care sunt în curs de verificare, a declarat un oficial al poliției din Liucheng, citat de presa oficială.

În ultimii ani, mai mulți cetățeni chinezi nemulțumiți au provocat explozii în clădiri guvernamentale sau în locuri publice, ca represalii la presupuse nedreptăți sau cu scopul de a atrage atenția asupra cazurilor lor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...