China/Tianjin: Directorul agenției de stat pentru siguranța muncii, demis pentru corupție

China/Tianjin: Directorul agenției de stat pentru siguranța muncii, demis pentru corupție

Partidul Comunist Chinez l-a demis miercuri pe directorul agenției de stat pentru siguranța muncii, pe care l-a acuzat de 'încălcări grave ale disciplinei și legii', formulare utilizată pentru a desemna fapte de corupție, în urma exploziilor devastatoare produse recent la un depozit din metropola portuară Tianjin, relatează Reuters, citând o știre a agenției oficiale Xinhua. Pe 18 august, Comisia Centrală pentru inspecția disciplinei (CCDI) a partidului a declanșat o anchetă asupra lui Yang Dongliang.

Yang este membru al Comitetului Central al Partidul Comunist Chinez. El a fost viceprimar al orașului Tianjin, oraș cu 15 milioane de locuitori, între 2001 și mai 2012, dată la care a fost numit la conducerea agenției de stat pentru siguranța muncii.

Anunțul de miercuri nu face referire explicită la dezastrul de la Tianjin, însă compania care gestiona depozitul unde s-au produs exploziile nu mai deținea de peste un an licență pentru a manipula substanțe periculoase.

Guvernul chinez a confirmat că în depozit se aflau circa 700 de tone de cianură de sodiu, o substanță extrem de toxică. Exploziile au devastat o mare suprafață industrială și rezidențială. Numărul morților se ridică la 139, dar 34 de persoane rămân dispărute.

Dezastrul de la Tianjin a ridicat din nou întrebări cu privire la standardele de siguranță în China, unde se înregistrează numeroase accidente miniere, incendii și explozii, după trei decenii de creștere economică accelerată. O explozie produsă anul trecut la o uzină de componente auto a ucis 75 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?