Chiril Gaburici, noul premier propus în Moldova

Chiril Gaburici, noul premier propus în Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a propus candidatura lui Chiril Gaburici pentru funcţia de premier. Propunerea a fost făcută sâmbătă, în cadrul consultărilor dintre liberal-democraţi şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează MOLDPRES.

Preşedintele Nicolae Timofti a reluat ieri consultările cu fracţiunile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce premierul propus de coaliţia minoritară 'Alianţa pentru o Moldovă Europeană', Iurie Leancă, şi noul său cabinet au fost respinşi joi, 12 februarie, de parlament. Şeful statului urmează să mai poarte astăzi discuţii cu fracţiunile parlamentare ale Partidului Socialist (PSRM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL), potrivit agenţiei de presă de la Chişinău.

Chiril Gaburici s-a născut la 23 noiembrie 1976. Este de profesie economist, iar în perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de director general al unei companii de telefonie mobilă din Republica Moldova.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, dacă în termen de 45 de zile de la eşuarea numirii noului executiv parlamentul nu acceptă candidatul propus de preşedintele ţării, legislativul este dizolvat şi sunt anunţate alegeri anticipate.

Pe de altă parte, potrivit unei hotărâri a Curţii Constituţionale, pronunţate în octombrie 2013, termenul limită de formare a noului guvern este de trei luni din data încetării mandatului fostului executiv. Acest termen expiră la 9 martie 2015, scrie agerpres.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…