Chiril Gaburici, noul premier propus în Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a propus candidatura lui Chiril Gaburici pentru funcţia de premier. Propunerea a fost făcută sâmbătă, în cadrul consultărilor dintre liberal-democraţi şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează MOLDPRES.

Preşedintele Nicolae Timofti a reluat ieri consultările cu fracţiunile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce premierul propus de coaliţia minoritară 'Alianţa pentru o Moldovă Europeană', Iurie Leancă, şi noul său cabinet au fost respinşi joi, 12 februarie, de parlament. Şeful statului urmează să mai poarte astăzi discuţii cu fracţiunile parlamentare ale Partidului Socialist (PSRM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL), potrivit agenţiei de presă de la Chişinău.

Chiril Gaburici s-a născut la 23 noiembrie 1976. Este de profesie economist, iar în perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de director general al unei companii de telefonie mobilă din Republica Moldova.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, dacă în termen de 45 de zile de la eşuarea numirii noului executiv parlamentul nu acceptă candidatul propus de preşedintele ţării, legislativul este dizolvat şi sunt anunţate alegeri anticipate.

Pe de altă parte, potrivit unei hotărâri a Curţii Constituţionale, pronunţate în octombrie 2013, termenul limită de formare a noului guvern este de trei luni din data încetării mandatului fostului executiv. Acest termen expiră la 9 martie 2015, scrie agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă