Cinci nave militare chineze în Marea Bering, în timp ce Obama se află în Alaska

Cinci nave militare chineze în Marea Bering, în timp ce Obama se află în Alaska

Pentagonul a confirmat miercuri prezența a cinci nave militare chineze în Marea Bering, care desparte Rusia de statul american Alaska, unde președintele Barack Obama se află în prezent într-o vizită axată pe impactul schimbărilor climatice, relatează AFP. Navele se află în apele internaționale, în apropierea insulelor Aleutine, a declarat comandantul Bill Urban, confirmând o informație apărută în cotidianul Wall Street Journal.

'Este pentru prima dată când observăm' nave militare chineze în Marea Bering, a menționat purtătorul de cuvânt, subliniind că vasele militare pot naviga liber în apele internaționale.

Potrivit WSJ, au fost observat trei nave de luptă, una de debarcare și una de aprovizionare.

China și-a exprimat recent interesul față de Arctica, la care Marea Bering oferă acces, amintește France Presse. Observator în Consiliul Arcticii, China face parte dintre statele care explorează posibilitatea de a exploata rute maritime spre Vest trecând prin Oceanul Înghețat.

Beijingul se pregătește pentru o mare defilare militară joi, de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...