Circa 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate, în urma falimentului unei agenţii de turism

Circa 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate, în urma falimentului unei agenţii de turism

Circa 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate după falimentul unei agenţii de turism touroperatoare, provocat de problemele economice determinate cel puţin parţial de criza ucraineană, a anunţat luni Asociaţia naţională a agenţiilor de turism din Rusia.

Circa 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate, în urma falimentului unei agenţii de turism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi turiştii sunt blocaţi, fără bilete de întoarcere, după de agenţia Labirint a anunţat sâmbătă că a oprit activitatea", potrivit Touraid, care încearcă să ajute turiştii să obţină locuri în avioane operate de alte companii.

Labirint este al patrulea touroperator rus care a intrat în faliment în ultimele trei săptămâni, din cauza contractării pieţei turistice din Rusia provocată cel puţin parţial de criza ucraineană.

Conflictul dintre Rusia şi Occident pe tema crizei din Ucraina a contribuit la deprecierea rublei, ca efect al retragerilor masive de capital, iar economia este în pragul recesiunii.

"Situaţia economică şi politică a avut un efect nefast asupra numărului de rezervări, iar deprecierea rublei a redus puterea de cumpărare a ruşilor", se arată într-un comunicat al agenţiei Labirind, în care explică motivul opririi activităţilor.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei federale de turism a Rusiei, Irina Şcegolkova, a declarat la postul de radio Echo din Moscova că acesta este doar începutul.

"Turcia a început să evacueze turiştii ruşi din hoteluri, iar majoritatea turiştilor noştri călătoresc în această ţară, în total circa 3,5 milioane", a spus Şcegolkova.

Ea a felicitat în schimb atitudinea Bulgariei şi a Greciei, care au decis să nu penalizeze turiştii pentru falimentul agenţiei de turism.

Noile sancţiuni occidentale adoptate săptămâna trecută au un impact progresiv, în timp ce rubla s-a depreciat deja cu 11% faţă de un maxim atins în septembrie 2013.

Sancţiunile europene au determinat, duminică, oprirea activităţilor companiei Dobroliot, divizia low-cost a operatorului aerian naţional al Rusiei, Aeroflot.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie