Comandantul forţelor aeriene americane: Rusia îşi intensifică prezenţa militară şi în Asia-Pacific. Avioanele au ajuns aproape de California

Comandantul forţelor aeriene americane: Rusia îşi intensifică prezenţa militară şi în Asia-Pacific. Avioanele au ajuns aproape de California

Moscova nu îşi concentrează atenţia doar asupra estului Europei, ci îşi intensifică prezenţa militară şi în Asia-Pacific, unde numărul avioanelor a crescut „drastic”, spune generalul Carlisle, citat de agenţia de ştiri Reuters. În atenţia ruşilor se pare că se află arhipelagul nipon, Coreea de Sud, insula Guam, avioanele ajungând şi în apropiere de California, spune comandantul forţelor aeriene americane. 

 

Acesta a arătat şi fotografii cu avioane de luptă F-15 americane, care au interceptat un T. Generalul a folosit termenul „urs” pentru a descrie avionul, termen împământenit în terminologia NATO în timpul Războiului Rece. 

 

„Cu siguranţă, ceea ce se întâmplă în Ucraina şi Crimea este o provocare pentru noi în Asia-Pacific, pe lângă Europa”, a spus generalul la o conferinţă a Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale. 

 

Aceasta a subliniat că există o creştere „semnificativă” a activităţii forţelor militare ruse în Asia-Pacific, pusă de liderii armatei americane pe seama evenimentelor din Ucraina. 

 

„Au venit cu avioanele cu rază lungă în apropiere de coastele Californiei, au survolat insula Guam. Asta arată capacitatea lor de a face asta, de a strânge informaţii”, a spus generalul, adăugând că ruşii au monitorizat exerciţiile militare desfăşurate de americani în Coreea de Sud şi în Japonia. 

 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/ucraina" target="_blank">View the story "Ucraina " on Storify</a>]

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 VIDEO „Omor 7-8, ultimul mi-l trag eu în cap“ / Apoi au venit mascații peste el și l-au săltat