Concurs de idei pentru recepţionarea programelor TV interzise în Coreea de Nord

Concurs de idei pentru recepţionarea programelor TV interzise în Coreea de Nord

Un grup de tineri informaticieni a câştigat un concurs organizat în Silicon Valley privind găsirea unor modalităţi de răspândire a informaţiei în Coreea de Nord, prin prezentarea unor antene mici şi uşor de ascuns pentru interceptarea programelor TV din Coreea de Sud.

Concurs de idei pentru recepţionarea programelor TV interzise în Coreea de Nord (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

La concursul Hack North Korea, organizat de asociaţia de caritate din New York Human Rights Foundation, au participat programatori, activişti pentru drepturile omului şi dezertori din Coreea de Nord, care s-au reunit la San Francisco pentru a găsi noi modalităţi în vederea transmiterii informaţiilor în interiorul ţării, în pofida controalelor stricte impuse de autorităţile de la Phenian, relatează The Guardian .

Mai multe echipe au analizat idei care ar permite ca informaţiile să fie transmise prin intermediul unor dispozitive ce pot fi ascunse, sau folosite fără să trezească suspiciunea autorităţilor comuniste din Coreea de Nord.

Echipa câştigătoare, care a inclus şi doi tineri cu vârste de 17 ani, a declarat că obiectivul lor a fost ca informaţia să ajungă în timp real la cetăţenii din Coreea de Nord.

Aceştia au propus folosirea unor dispozitive radio de mărimea unor cărţi de credit, care să intercepteze semnalul din Coreea de Sud şi care să conţină înregistrări video şi date. O altă propunere se referă la crearea unor mici receptoare de satelit capabile să capteze peste 200 de canale de televiziune din Coreea de Sud.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…