Consiliul de Securitate ONU se va reuni DE URGENŢĂ, luni dimineaţa, pe tema situaţiei din Ucraina

Consiliul de Securitate ONU se va reuni DE URGENŢĂ, luni dimineaţa, pe tema situaţiei din Ucraina

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni de urgenţă, luni dimineaţa, într-o şedinţă cu uşile închise pe tema situaţiei din estul Ucrainei, a anunţat ONU, relatează AFP. Anteior, Rusia ceruse o reuniune de "urgenţă" a Consiliului de Securitate ONU pe această temă.

Consiliul de Securitate ONU se va reuni DE URGENŢĂ, luni dimineaţa, pe tema situaţiei din Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rusia vrea o reuniune DE URGENŢĂ a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din Ucraina

"Partea rusă va aduce de urgenţă situaţia de criză din sud-estul Ucrainei în faţa Consiliului de Securitate ONU şi pe lângă OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)", a declarat diplomatul pentru un post rusesc de televiziune.

UPDATE 23:10 Consiliul de Securitate ONU se va reuni de urgenţă, luni dimineaţa, pe tema situaţiei din Ucraina

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni de urgenţă, luni dimineaţa, într-o şedinţă cu uşile închise pe tema situaţiei din estul Ucrainei, a anunţat ONU, relatează AFP.

Aceste "consultări neoficiale" au fost cerute cu puţin timp mai înainte de Rusia. Moscova a somat autorităţile proeuropene de la Kiev să înceteze "războiul împotriva propriului popor", în momentul în care Guvernul ucrainean declanşa o "operaţiune antiteroristă" împotriva insurgenţilor înarmaţi proruşi.

Reuniunea va începe la ora 00.00 GMT (luni, 03.00, ora României).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...