Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12% opinii favorabile activității sale, indică un sondaj YouGov realizat pentru i>Télé și Huffington Post și publicat joi, cu câteva ore înainte de o emisiune televizată ce are loc la jumătatea mandatului, relatează agenția Reuters.

Șeful statului francez fusese deja creditat cu 13% opinii favorabile în mai multe sondaje, dar ancheta din octombrie a aceluiași institut îl plasa ceva mai sus, la 15%. El pierde însă trei puncte procentuale în noiembrie și înregistrează un record de nepopularitate pentru a nu știu câta oară.

Ponderea persoanelor intervievate care spun că au o opinie negativă despre activitatea președintelui crește cu patru procente, ajungând la 83% într-o lună.

Premierul francez, Manuel Valls, are însă un procent ceva mai mare, 22% opinii favorabile, în scădere totuși cu două puncte procentuale, și 70% opinii negative.

În timp ce mai mulți membri ai guvernului înregistrează un eșec constant la jumătate de mandat, Hollande speră să dea un pic de speranță joi seara, în cadrul unei emisiuni la TFI și RTL, în cursul căreia vor fi invitați patru francezi pentru a-i pune întrebări, alături de jurnaliști.

Sondajul YouGov a fost realizat online, pe 29-30 octombrie, pe un eșantion de 1.004 persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!