Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12% opinii favorabile activității sale, indică un sondaj YouGov realizat pentru i>Télé și Huffington Post și publicat joi, cu câteva ore înainte de o emisiune televizată ce are loc la jumătatea mandatului, relatează agenția Reuters.

Șeful statului francez fusese deja creditat cu 13% opinii favorabile în mai multe sondaje, dar ancheta din octombrie a aceluiași institut îl plasa ceva mai sus, la 15%. El pierde însă trei puncte procentuale în noiembrie și înregistrează un record de nepopularitate pentru a nu știu câta oară.

Ponderea persoanelor intervievate care spun că au o opinie negativă despre activitatea președintelui crește cu patru procente, ajungând la 83% într-o lună.

Premierul francez, Manuel Valls, are însă un procent ceva mai mare, 22% opinii favorabile, în scădere totuși cu două puncte procentuale, și 70% opinii negative.

În timp ce mai mulți membri ai guvernului înregistrează un eșec constant la jumătate de mandat, Hollande speră să dea un pic de speranță joi seara, în cadrul unei emisiuni la TFI și RTL, în cursul căreia vor fi invitați patru francezi pentru a-i pune întrebări, alături de jurnaliști.

Sondajul YouGov a fost realizat online, pe 29-30 octombrie, pe un eșantion de 1.004 persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

3 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

4 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor