Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12%

Cota de popularitate a lui Francois Hollande a scăzut din nou, ajungând la un nivel istoric de 12% opinii favorabile activității sale, indică un sondaj YouGov realizat pentru i>Télé și Huffington Post și publicat joi, cu câteva ore înainte de o emisiune televizată ce are loc la jumătatea mandatului, relatează agenția Reuters.

Șeful statului francez fusese deja creditat cu 13% opinii favorabile în mai multe sondaje, dar ancheta din octombrie a aceluiași institut îl plasa ceva mai sus, la 15%. El pierde însă trei puncte procentuale în noiembrie și înregistrează un record de nepopularitate pentru a nu știu câta oară.

Ponderea persoanelor intervievate care spun că au o opinie negativă despre activitatea președintelui crește cu patru procente, ajungând la 83% într-o lună.

Premierul francez, Manuel Valls, are însă un procent ceva mai mare, 22% opinii favorabile, în scădere totuși cu două puncte procentuale, și 70% opinii negative.

În timp ce mai mulți membri ai guvernului înregistrează un eșec constant la jumătate de mandat, Hollande speră să dea un pic de speranță joi seara, în cadrul unei emisiuni la TFI și RTL, în cursul căreia vor fi invitați patru francezi pentru a-i pune întrebări, alături de jurnaliști.

Sondajul YouGov a fost realizat online, pe 29-30 octombrie, pe un eșantion de 1.004 persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei