Creștere puternică a numărului de acte islamofobe și antisemite la Londra

Creștere puternică a numărului de acte islamofobe și antisemite la Londra

Numărul de acte cu caracter islamofob și antisemit a crescut puternic la Londra, cu 70,7% și respectiv 93,4% într-un an, potrivit cifrelor publicate luni de poliția capitalei britanice, informează AFP.

În perioada iulie 2014-iulie 2015, au fost contabilizate 816 de acte islamofobe la Londra, comparativ cu 478 cât au fost înregistrate în perioada precedentă (plus 70,7%), și 499 de acte antisemite, comparativ cu 258 cât s-au înregistrat în iulie 2013 și iulie 2014 (plus 93,4%).

Poliția londoneză nu oferă detalii în ceea ce privește categoriile acestor acte, care pot fi atât violențe verbale, cât și agresiuni psihice.

În total, 13.007 acte rasiste sau îndreptate împotriva unei religii au fost contabilizate în capitala britanică în timpul perioadei de 12 luni încheiată în iulie anul trecut, în creștere anuală cu 26,9%.

Nu există cifre oficiale la nivelul întregii țări, însă Community Security Trust (CST), asociație ce recenzează actele antisemite din Marea Britanie, a înregistrat 473 de incidente de acest timp în primul semestru al lui 2015 la nivelul întregii țări, în creștere cu 53% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

Poliția londoneză estimează că majorarea numărului acestui timp ce acte se datorează mai multor factori, printre care 'dorința crescândă' a victimelor de a le denunța sau o mai mare competență din partea polițiștilor în a le identifica.

'În contextul recentelor evenimente la nivel mondial, știm că membrii comunităților din Londra sunt îngrijorați', a subliniat Scotland Yard într-un comunicat, precizând că echipele locale patrulează în jurul școlilor și locurilor de cult în momente considerate sensibile, cum sunt zilele de rugăciuni.

Potrivit Tell Mama, organizație care recenzează actele islamofobe din Marea Britanie, 60% dintre victimele unor asemenea delicte sunt femei ce poartă văl.

Marea Britanie numără 2,7 milioane de musulmani și 263.000 de evrei, potrivit recensământului din 2011. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...