Crimeea are mai multe motive să aparțină Rusiei decât Insulele Falkland Marii Britanii(oficial rus)

Crimeea are mai multe motive să aparțină Rusiei decât Insulele Falkland Marii Britanii(oficial rus)

Un important oficial rus a declarat duminică că peninsula Crimeea are mai multe motive să facă parte din Rusia decât Insulele Falkland din Marea Britanie, ca răspuns la criticile Londrei privind anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene, informează AFP.

'În atenția Londrei: Crimeea are mult mai multe motive să se afle în componența Rusiei decât Insulele Falkland să facă parte din Marea Britanie', a declarat șeful Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul rus, Alexei Pușkov, pe contul său Twitter.

Oficialul rus, cunoscut pentru declarațiile sale virulente, i-a răspuns șefului diplomației britanice Philip Hammond care a denunțat 'anexarea ilegală și ilegitimă' a peninsulei ucrainene în urmă cu un an, după un referendum considerat ilegal de către Occident, și a cerut Moscovei 'să înapoieze Crimeea Ucrainei'.

Argentina revendică Insulele Falkland (Malvine), arhipelag situat la 500 de kilometri în largul Patagoniei și la 14.000 de kilometri de Londra, unde britanicii și-au înălțat steagul în 1833. În 1982, insulele au făcut obiectul unui scurt război între Marea Britanie și Argentina în care au murit circa 900 de persoane.

În cadrul unui referendum organizat de Regatul Unit în Insulele Falkland în martie 2013, locuitorii insulei și-au reafirmat angajamentul față de coroana britanică.

Aflată în vizită la Paris la scut timp după anexarea Crimeii de către Rusia, președinta argentiniană Cristina Kirchner a declarat că apartenența Insulelor Malvine la Marea Britanie nu este mai acceptabilă decât anexarea Crimeii la Rusia, subliniind că principiul respectării integrității teritoriale ar trebui 'să se aplice tuturor'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?