Croația: Noi transferuri de imigranți spre Slovenia

Un tren cu peste 1.000 de imigranți aștepta duminică în nordul Croației să pornească înspre Slovenia, noua țară de tranzit pe ruta spre vestul Europei, după decizia Ungariei de a-și închide frontiera, relatează AFP. Sâmbătă, 3.000 de imigranți au trecut deja frontiera croato-slovenă.

Trenul a ajuns duminică dimineață în orașul Cakovec (nord) și aștepta ca o locomotivă a companiei slovene de căi ferate să îl preia pentru a-și continua drumul spre punctul de trecere a frontiere de la Sredisce ob Dravi, a precizat compania croată de căi ferate.

De acolo, imigranții vor fi transferați spre centrele de înregistrare organizate de partea slovenă.

Începând de sâmbătă, 1.000 de imigranți au intrat în Austria provenind din Slovenia și au fost înregistrați la punctul de trecere a frontierei de la Spielfeld înainte de a-și continua drumul spre Germania.

Duminică dimineață, câțiva imigranți așteptau încă să intre în Austria, însă poliția a precizat că se așteaptă la noi sosiri în cursul zilei.

Ungaria a anunțat vineri că, la miezul nopții, va închide pentru imigranți frontiera sa cu Croația, la o zi după finalizarea unui nou gard anti-imigranți, așa cum a făcut la mijlocul lunii septembrie cu Serbia.

În urma acestei decizii, numărul imigranților care au intrat în Ungaria a scăzut de la 6.353 vineri la 870 sâmbătă.

Premierul croat Zoran Milanovic, care a criticat dur în mai multe rânduri politica Budapestei față de imigranți, a spus sâmbătă că guvernul său "ține sub control situația (privind criza migratorie — n.r.)".

El a subliniat că pentru Croația ridicarea de garduri ar fi "ultima dintre ultimele soluții".

După decizia Budapestei, Zagrebul îi direcționează, cu trenul, spre nord și spre frontiera cu Slovenia pe imigranții care intră pe teritoriul său, 6.000 dintre ei fiind înregistrați în ziua de sâmbătă.

De la mijlocul lunii septembrie, 193.000 de imigranți au intrat în Croația, iar majoritatea și-au continuat drumul trecând prin Ungaria.

Sâmbătă, Slovenia a anunțat că va putea să primească între 2.000 și 2.500 de imigranți pe zi atât timp cât Austria și Germania nu-și vor întări controalele la frontierele lor.

La rândul său, Zagrebul a dat asigurări că numărul de refugiați pe care îl va transfera spre Slovenia va fi în acord cu capacitățile de primire ale țării. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară