Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta (prim-ministru)

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta (prim-ministru)

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, țară cu care nu are un acord asupra acestei chestiuni, a declarat sâmbătă presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP.

"Nu există un acord cu Ungaria" în chestiunea migranților, a spus Milanovic. "Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem", a spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor.

Zoran Milanovic a afirmat că "problema gravă" este în Turcia și în Grecia de unde migranții se îndreaptă spre Europa occidentală prin Balcani.

"Asta durează de ceva timp. Este tema pe care o voi aborda în Consiliul European și voi cere să începem în sfârșit să vorbim despre această situație", a adăugat el.

Șeful guvernului croat a precizat că "potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol".

"Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat", a spus el. "Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei", a dat asigurări Zoran Milanovic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...