Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta (prim-ministru)

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta (prim-ministru)

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, țară cu care nu are un acord asupra acestei chestiuni, a declarat sâmbătă presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP.

"Nu există un acord cu Ungaria" în chestiunea migranților, a spus Milanovic. "Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem", a spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor.

Zoran Milanovic a afirmat că "problema gravă" este în Turcia și în Grecia de unde migranții se îndreaptă spre Europa occidentală prin Balcani.

"Asta durează de ceva timp. Este tema pe care o voi aborda în Consiliul European și voi cere să începem în sfârșit să vorbim despre această situație", a adăugat el.

Șeful guvernului croat a precizat că "potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol".

"Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat", a spus el. "Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei", a dat asigurări Zoran Milanovic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”