Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta (prim-ministru)

Croația va continua să-i transporte pe migranți la frontiera cu Ungaria, țară cu care nu are un acord asupra acestei chestiuni, a declarat sâmbătă presei prim-ministrul croat Zoran Milanovic, relatează AFP.

"Nu există un acord cu Ungaria" în chestiunea migranților, a spus Milanovic. "Într-un fel i-am forțat să-i accepte pe refugiați, trimițându-i (la frontieră — n.r.) și vom continua să o facem", a spus prim-ministrul, care a vizitat un centru de primire a migranților de la Beli Manastir care era aproape gol în cursul dimineții, potrivit jurnaliștilor.

Zoran Milanovic a afirmat că "problema gravă" este în Turcia și în Grecia de unde migranții se îndreaptă spre Europa occidentală prin Balcani.

"Asta durează de ceva timp. Este tema pe care o voi aborda în Consiliul European și voi cere să începem în sfârșit să vorbim despre această situație", a adăugat el.

Șeful guvernului croat a precizat că "potrivit estimărilor, între 75% și 80% dintre migranți intră prin insulele grecești. Este vorba despre oameni ale căror vieți nu sunt în pericol".

"Ei sunt transportați de călăuze cu bărci pneumatice. Este o călătorie care este foarte scurtă și care poate fi împiedicată, dar Grecia nu o face în mod deliberat", a spus el. "Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei", a dat asigurări Zoran Milanovic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

3 Dezvăluiri incredibile despre rețeaua de postaci plătiți de PSD! Bugete de milioane de euro pentru fake news

4 VIDEO / Priviți-o și ascultați-o pe Sorina, și rememorați uriașa manipulare pusă la cale de PSD, la care au pus …

5 BREAKING Dezbaterea anunțată pentru marți de președintele Iohannis va fi găzduită de Școala Națională de Studi…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri