Crystal meth din Coreea de Nord, cu o puritate de 99%, descoperită în SUA

Crystal meth din Coreea de Nord, cu o puritate de 99%, descoperită în SUA

Metamfetamina cristalină produsă în Coreea de Nord urma să ajungă pe piaţa internaţională a drogurilor şi să furnizeze traficanţilor unul dintre cele mai căutate tipuri de droguri, mai ales după succesul serialului „Breaking Bad”, în care profesorul de chimie Walter White, aflat în stare terminală a cancerului, se transformă într-un traficant de droguri pentru a asigura liniştea finaniară a familiei lui după moartea sa.

Specialiştii care au examinat drogurile au dezvăluit că marfa produsă de Corea de Nord, potrivit publicaţiei „The Daily Mail”, avea o puritate de 99%. Mai mult, ţara asiatică ar fi cuprinsă de dependenţa de droguri, deoarece legislaţia referitoare la consumul stupefiantelor nu este foarte strictă. În anumite părţi ale Coreei de Nord, ar exista comunităţi în care mai mult de 50% dintre oameni sunt dependenţi de crystal meth, iar părinţii oferă droguri copiilor lor „pentru a-i ajuta să se concentreze”.

Consumul de droguri este atât de obişnuit în Coreea de Nord, în multe case se consideră politicos să serveşti oaspeţii cu droguri, precum servitul ceaiului. Fiind unele dintre puţinele mărfuri uşor accesibile în Coreea de Nord, drogurile sunt folosite pentru aproape orice, de la dureri de cap, răceala, până la ignorarea senzaţiei de foame şi euforie.

Experţii estimează că Phenianul a început să producă droguri încă de la începutul anilor 1990, pentru a obţine valuta necesară puterii de la Phenian. După fabricare, este exportată mai întâi în China, unde există mai multe rapoarte despre diplomaţi nord-coreeni care au fost trimişi în ţara natală pentru că servietele lor erau pline de bani.

Specialiştii au atras atenţia că 40% din câştigurile externe ale lui Kim Jong-un se datorează afacerilor ilegale cu droguri, eludând totodată şi sancţiunile economice impuse de comunitatea internaţională.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

3 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

4 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

5 De citit!