Cutremur în Nepal: 82 de străini sunt dați dispăruți (oficial nepalez)

Cutremur în Nepal: 82 de străini sunt dați dispăruți (oficial nepalez)

Risc Seismic

Peste 80 de străini sunt dați dispăruți în Nepal, în urma puternicului cutremur de săptămâna trecută cu magnitudinea de 7,8, a anunțat duminică un oficial guvernamental nepalez, scrie DPA. 'Potrivit datelor pe care le avem, 82 de străini din diferite țări sunt dați dispăruți', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului nepalez de interne, Laxmi Dhakal.

În Valea Kenjing, zonă cunoscută pentru faimosul traseu de călătorii Langtang la nord de Kathmandu, a avut loc o operațiune de salvare în urma căreia au fost găsite 48 de cadavre, dintre acestea trei persoane erau străini, potrivit ofițerului de poliție Prabin Pokharel.

Peste 200 de oameni, din care aproape jumătate ar fi străini, ar putea fi îngropați în această zonă, a mai declarat Prabin Pokharel, potrivit DPA.

Numărul victimelor în urma puternicului seism survenit pe 25 aprilie în Nepal este, conform ultimului bilanț provizoriu, de 7.040 de morți și peste 14.000 de răniți, a anunțat duminică Centrul național nepalez pentru situații de urgență, care atenționează că aceste cifre ar putea crește în continuare, potrivit AFP. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…