David Cameron cere o anchetă privind activitatea mişcării islamiste Fraţii Musulmani în Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron a ordonat o anchetă privind activitatea mişcării islamiste Fraţii Musulmani, pe fondul îngrijorărilor referitoare la acţiunile desfăşurate în Marea Britanie de gruparea declarată organizaţie teroristă în Egipt, a anunţat marţi Downing Street.

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Premierul a ordonat o evaluare internă privind activităţile mişcării Fraţii Musulmani şi politica Guvernului faţă de această organizaţie", a declarat un purtător de cuvânt al premierului David Cameron.

"Ţinând cont de îngrijorările exprimate în legătură cu această grupare şi presupusele legături cu extremismul şi violenţa, este legitim şi întemeiat ca Guvernul să înţeleagă mai bine ce înseamnă Fraţii Musulmani, cum intenţionează să-şi realizeze obiectivele şi ce înseamnă acest lucru pentru Marea Britanie", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ancheta este condusă de ambasadorul Marii Britanii în Arabia Saudită, John Jenkins.

Potrivit cotidianului The Times, serviciile britanice de informaţii urmează să pună la dispoziţie informaţii privind activităţile mişcării în străinătate şi în Marea Britanie, în special în ceea ce priveşte numărul membrilor care au părăsit Egiptul după demiterea preşedintelui Mohamed Morsi, la 3 iulie 2013.

Cotidianul britanic susţine că liderii mişcării s-au reunit la Londra la sfârşitul anului 2013, pentru discuţii privind criza din Egipt.

Noile autorităţi de la Cairo, care au ajuns la putere după demiterea lui Mohamed Morsi, şi au declarat mişcarea "organizaţie teroristă", au declanşat o campanie de reprimare împotriva membrilor grupării islamiste. Numeroşi lideri ai mişcării au fost arestaţi şi, asemenea preşedintelui demis, riscă să fie condamnaţi la moarte, într-o serie de procese.

Din iulie anul trecut, grupările insurgenţilor au intensificat atacurile împotriva forţelor de ordine din Egipt, care s-au soldat cu peste 20 de morţi. Violenţele au fost atribuite de autorităţile egiptene mişcării Fraţii Musulmani, dar organizaţia a dezminţit.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experții americani / Cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

2 SUSPECT / Președintele Chinei anunţă implementarea legislaţiei privind securitatea bacteriologică / Mulți spun că …

3 Doctori chinezi lămuresc misterul morţilor subite cauzate de virusul Wuhan. Cum funcţionează virusul

4 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

5 Ce nu ne spun autoritățile / Cristian Unteanu, articol-avertisment despre coronavirus. Să sperăm că situația nu …

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan