Decizia SUA de a trimite în carantină în Italia soldaţi reveniţi din Liberia generează nemulţumiri

Decizia SUA de a trimite în carantină în Italia soldaţi reveniţi din Liberia generează nemulţumiri

Decizia Statelor Unite de a trimite soldaţi în carantină în Italia, după un sejur în Liberia, ţară afectată de epidemia de Ebola, generează nemulţumire pe plan local, iar un guvernator a cerut ca militarii să se întoarcă în ţara lor.

"Tocmai din cauza prieteniei şi sincerităţii reciproce spun că militarii reveniţi din Africa şi cei care vor veni zilele următoare nu ar trebui să sosească în Veneţia pentru perioada de carantină, ci în Statele Unite, în ţara lor", a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii, citat de cotidianul Il Messaggero.

Zaia, care este membru al mişcării regionaliste şi antiimigranţi Liga Nordului, a precizat că va discuta cu ambasadorul american la Roma despre această decizie, apreciind că ar fi fost "mai respectuos" faţă de locuitorii din regiune să trimită militarii în Statele Unite.

Mişcarea Cinci Stele (M5S) a cerut la rândul său plecarea tuturor soldaţilor de la baza din Italia, apreciind că unii ar fi putut fi în contact cu cei plasaţi în carantină.

Conform cotidianului Il Messaggero, numeroşi locuitori din Vicenza, oraşul unde se află baza militară americană, au contactat autorităţile pentru a afla dacă sunt supuşi vreunui risc.

Pentagonul a anunţat luni că soldaţii americani care se întorc din misiunea contra epidemiei de Ebola din Africa de Vest vor fi plasaţi în carantină pentru trei săptămâni - perioada maximă de incubaţie a bolii - la baza din Vicenza.

Primii 12 soldaţi, inclusiv fostul şef al misiunii americane în Liberia, generalul Darryl Williams, care nu prezentau nici un simptom al bolii, sunt deja izolaţi într-o anexă a bazei militare.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

3 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

4 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

5 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”