Distrugătorul american USS Ross va intra sâmbătă în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Ross va intra sâmbătă în Marea Neagră

Distrugătorul USS Ross (DDG 71) va intra sâmbătă în Marea Neagră, pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune, a anunțat Flota a 6-a a Statelor Unite, într-un comunicat dat publicității joi pe pagina de internet a Marinei americane.

Prezența USS Ross în Marea Neagră va reitera dedicarea și angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor și capacităților operaționale comune în cadrul NATO și cu partenerii regionali din zona Mării Negre, menționează documentul citat.

'Prezența USS Ross în Marea Neagră va demonstra angajamentul Statelor Unite pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din NATO. Vom acționa îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea și capacitatea navale și pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. Suntem angajați să menținem siguranța și securitatea oceanelor lumii și căilor maritime. Printr-un sistem consolidat de relații în Marea Neagră, ne așteptăm la o creștere a păcii și prosperității în întreaga regiune', a declarat comandantul distrugătorului american, căpitanul Tadd Gorman.

Intrarea distrugătorului american în Marea Neagră se înscrie în noua strategie a NATO, care trimite prin rotație nave militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Rusia ca urmare a crizei ucrainene.

Asemenea navelor USS Cook și USS Porter, USS Ross este un distrugător extrem de specializat multirol, dotat atât cu senzori și capacități de interceptare antirachetă, cât și cu capacități standard de atac terestru, antisubmarin și de apărare antiaeriană.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut