Dmitri Rogozin: Republica Moldova a încălcat înţelegeri anterioare prin semnarea Acordului de asociere cu UE

Dmitri Rogozin: Republica Moldova a încălcat înţelegeri anterioare prin semnarea Acordului de asociere cu UE

Republica Moldova nu a ţinut cont de acordurile anterioare şi nu a respectat interesele Transnistriei în momentul semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, acuză vicepremierul rus Dmitri Rogozin, precizând că Moscova aşteaptă politici mai consistente ale Chişinăului după alegeri.

Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rogozin a vorbit despre acorduri semnate de Chişinău prin care s-ar fi angajat să se consulte, în problemele esenţiale, cu Tirsapolul. "Dar acest lucru nu s-a întâmplat în momentul semnării de către Chişinău a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană", a afirmat Rogozin, potrivit Itar-Tass, după întrevederea pe care a avut-o cu liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

"Autorităţile moldovene nu au luat în considerare interesele ambelor maluri ale Nistrului. Transnistria a ajuns într-o profundă stare de izolare economică", a spus vicepremierul rus.

"Acum sunt necesare demersuri pentru găsirea unor soluţii. Interesele propriului popor nu pot fi ignorate. Iniţiativele unora dintre politicienii de la Chişinău nu au dus nicăieri", a continuat Rogozin, subliniind, potrivit Itar-Tass, că Rusia aşteaptă din partea Republicii Moldova politici mai consistente faţă de Transnistria şi faţă de Moscova după alegerile parlamentare din toamnă.

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, a dat asigurări Rogozin la Tiraspol. "Încercările de a izola Transnistria sunt din ce în ce mai numeroase", a adăugat vicepremierul rus, notând că mulţi locuitori se află în imposibilitatea de a călători în afara regiunii separatiste şi că Ucraina a săpat un şanţ de-a lungul frontierei cu Republica Moldova. Rusia va depune toate eforturile pentru menţinerea păcii în regiune. "Din fericire, nu trebuie să avertizăm pe nimeni că pacea este mai bună decât războiul", a insistat Dmitri Rogozin.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …